Mužu preti doživotna robija: Oglasilo se tužilaštvo povodom jučerašnjeg zločina u Novom Sadu

12.03.2024

09:30

0

Porodična tragedija se dogodila u ponedeljak u popodnevnim satima u novosadskom Vidovdanskom naselju

Mužu preti doživotna robija: Oglasilo se tužilaštvo povodom jučerašnjeg zločina u Novom Sadu
Policijski uviđaj posle ubistva u naselju Klisa - Copyright 24sedam

Povodom jučerašnjeg događaja, kada je u porodičnoj kući u Novom Sadu lišena života G.T. (53) iz Novog Sada, a koji je uznemirio javnost, jutros se saopštenjem oglasilo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Naime, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je, kako se navodi, zajedno sa pripadnicima Policijske uprave u Novom Sadu izvršilo uviđaj na licu mesta, te je između ostalog, izdat i nalog da se telo pokojne prenese u Centar za sudsku medicinu u Novom Sadu, kojoj ustanovi je naloženo vršenje obdukcije, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Sa lica mesta su izuzeti predmeti za koje postoji sumnja da su korišćeni za izvršenje krivičnog dela, a koji će biti predmet forenzičke obrade i veštačenja.

- Tužilaštvo je delo kvalifikovalo kao krivično delo teško ubistvo iz čl. 114 st. 1 tač. 1 Krivičnog zakonika, jer postoji sumnja da je izvršeno na svirep i podmukao način, a za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora – navodi se u saopštenju VJT.

Zbog postojanja sumnje da je izvršio navedeno krivično delo, N.T. (55) iz Novog Sada, suprug pokojne, biće saslušan u svojstvu osumnjičenog, kada se za to steknu uslovi, odnosno kada bude otpušten iz zdravstvene ustanove u kojoj mu se ukazuje medicinska pomoć, nakon što su ga nadležne službe izvukle iz Kanala DTD, gde je pokušao da izvrši suicid utopljenjem.

Porodična tragedija se, podsećamo dogodila u ponedeljak u popodnevnim satima u novosadskom Vidovdanskom naselju u Ulici Diane Budisavljević.

Kako smo pisali, on je bušilicom usmrtio svoju suprugu, posle čega je otišao do Temerinskog mosta i navodno, vezavši lanac i betonski blok oko sebe skočio u kanala Dunav-Tisa-Dunav i pokušao da izvrši samoubistvo. Na most je došao crvenim automobilom, parkirao ga na sredini i skočio. Njega su, međutim, uspeli da izvade iz vode i u stabilnom stanju hipotermičan je prevezen u Urgentni centar.

Beživotno telo njegove pedesetrrogodišnje supruge, kako saznajemo, pronašla je jedna od njihovih kćerki i o tome odmah obavestila nadležne službe.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike