Belivukovi saradnici saslušani zbog ubistva Mitića: IT stručnjak sve vreme ponavljao jednu rečenicu

18.11.2021

12:31

0

Svedok-saradnik Bojan Hrvatin govorio o ovom ubistvu

Belivukovi saradnici saslušani zbog ubistva Mitića: IT stručnjak sve vreme ponavljao jednu rečenicu
Veljko Belivuk bio na vezi sa policijom - Copyright Veljko Belivuk Tanjug/Rade Prelević

Pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji se sumnjiče da su učestvovali u ubistvu Nikole Mitića u oktobru prošle godine u Beogradu, danas su se na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal branili ćutanjem. Kako Kurir nezvanično saznaje, na saslušanje su iz pritvora u kom su od februara ove godine dovedeni Miloš Budimir, Vladimir Grek, Srđan Lalić kao i Dejan Tešić.

- Proširenjem istrage za ubistvo Matića, obuhvaćeni su i Belivuk i Miljković, kao i Vlade Draganić, ali će oni biti saslušani naknadno, 1.decembra - kaže izvor iz istrage.

Prema rečima našeg sagovornika četvorica osumnjičenih, među kojima je i IT stručnjak Lalić, ponovilo je istu rečenicu.

- Nisam kriv, u nastavku postupka braniću se ćutanjem - navodi on.

Krivičnom prijavom, podsetimo, obuhvaćen je i Senad Rešović koji je saslušan pre oko mesec dana, kao i Bojan Hrvatin koji je odlučio da progovori i prizna sva krvičina dela Belivukovog klana, u zamenu za blažu kaznu.

- Prijavom je obuhvaćen i Bojan Hrvatin, koji je sklopio nagodbu o svedočenju sa tužilaštvom i odlučio da progovori o svim zločinima klana. On je već govorio u obistvu Mitića - dodaje izvor.

Mitić je, podsetimo, otet 10. avgusta 2020. na Dedinju, u blizini ambasade SAD. Kako se sumnja, preprečili su mu put, uvuklli ga u automobil i tukli sve do stadiona Partizana u Humskoj ulici, a potom ga odvezli u vikendicu u Ritopeku, gde su ga, kao i ostale žrtve, brutalno mučili, ubili, a potom njegove samlevene ostatke bacili u Dunav.

- Mitić je, kao i pripadnici Belivukove grupe, koristio Skaj aplikaciju. Kada su ga oteli, kako se sumnja, tražili su mu šifru i našli prepisku sa Lazarom Vukićevićem. Belivuk i Miljković, kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, preko Skaja su ostalim članovima grupe davali naloge i zadatke kako da muče Mitića. Navodno, prvo su mu odsekli prst na nozi, zatim ga davili, a potom zaklali i samleli - objašnjava izvor iz istrage.

MUP
 

Prema njegovim rečima, prethodno su tajni bunker u Ritopeku obložili najlonom, potom ubijenog Mitića samleli u mašini za industrijsko mlevenje mesa, spakovali u džakove i bacili u reku. Mitićevu "hondu", u kojoj je bio kada su ga presreli, odvezli su na Košutnjak.

Podsetimo, 30 pripadnika zloglasnog kriminalnog klana već je optuženo za surove likvidacije Lazara Vukićevića, Aleksandra Gligorijevića, Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija, kao i Zdravka Radojevića. Istovremeno protiv Belivuka, Miljkovića i Nebojše Jankovića istragu je pokrenula i Crna Gora zbog sumnje da su učestvovali u tri ubistva na teritoriji susedne zemlje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike