"Cela Srbija će da bije Nišlije na auto-putu": Na suđenju klana Velje Nevolje otkriveni detalji plana napada na Zvezdine navijače

12.02.2024

20:44

0

U sudnici je preslušan audio-snimak razgovora Marka Andrića sa bivšom verenicom

"Cela Srbija će da bije Nišlije na auto-putu": Na suđenju klana Velje Nevolje otkriveni detalji plana napada na Zvezdine navijače
Ilustracija - Copyright 24sedam Tanjug/Miloš Milivojević Printscreen

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je, izvođenjem dokaza, nastavljeno suđenje organizovanoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za najteža krivična dela, među kojima i sedam ubistava.

U sudnici je preslušan audio-snimak razgovora Marka Andrića sa bivšom verenicom, na kojem se pominje da ide po pištolj, kao i drugi snimak nakon sastanaka sa Belivukom, na kojem priča o planiranju napada na navijače Crvene Zvezde.

Kako se čuje iz razgovora, on njoj prepričava razgovore koje je vodio sa Veljkom Belivukom, ali i planove za napad na navijače Crvene zvezde.

Antonio Ahel/ATA Images/E Stock/Fudbalski savez Beograda
 

Andrić: Moram da idem do "audija" da uzmem pištolj, za svuda mi po Nišu treba.

Marija: Treba da ispoštuješ Anđelku, aj što će da me zaposle, dali su nam pare, ne daj Bože da se nešto desi na njih uvek možeš da računaš. Ovi navijači, šta će ti oni, aj i njih treba da ispoštuješ da ideš.

Andrić: Kaže Velja "strah ga bez tebe da ide".

Andrić potom verenici priča da je bio na ručku sa Veljkom Belivukom.

Andrić: Kaže da od ovoga može lepo da se živi. Dok je korona ništa, za ovo drugo neće da rizikuje dok je sve zatvoreno, jer je to padanje u najavi, ali ima me u planu. Kaže "veruj mi može lepo da se živi", kažem mu kako brate, hvala ti brate, stvarno si mi učinio.

Potom joj prepričava kakav je plan napada na navijače u Nišu.

Andrić: Sad ću sledeći mesec da predvodim napad na cigane iz Niša, ima na auto-putu da ih bije cela Srbija. Ima glavna ekipa da ide, bićemo na vezi, i kad neko naiđe, na primer ja javim, napravimo zastoj i oni moraju da stanu.

E-Stock/YouTube
 

Sudija je pozvala Andrića da izađe za govornicu i kaže da li je glas koji se čuje njegov.

Andrić: Meni nije poznato da je moj glas, a čak mi se čini i da nije glas moje verenice.

Takođe, u sudu je prikazana dokumentacija o forenzičkom pregledu lica mesta, odnosno kuće u Ritopeku i stadiona Partizana.

Tužilac se osvrnuo na odluku suda da iz dokaza izuzme deo audio-snimka koji je zabeležen u stanu optuženog Marka Andrića, i predložio sudiji da ispita odluku koju je donela, jer postoji naredba suda u Nišu da se prisluškuje Andrićev telefon, a ne stan.

On je istakao da se ne radi o tajnom snimanju stana već preko telefona, kao i da nije bitno da li je taj razgovor bio u stanu ili na otvorenom. On je pojasnio i da radnja tajno praćenje i prisluškivanje poznaje ograničenje da ne može u stanu da se snima, dok za tajni nadzor i komunikaciju ne postoji to ograničenje. 

Suđenje se nastavlja sutra, 13. februara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike