On je "škaljarcu" potpisao smrtnu presudu: Misteriozni ubica sa motora stahovao od Baranina (FOTO)

01.03.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Sa spiska Edmonda Mustafe najkritičnijih šest do danas nerešenih likvidacija u Crnoj Gori

On je "škaljarcu" potpisao smrtnu presudu: Misteriozni ubica sa motora stahovao od Baranina (FOTO)
Copyright Printscreen/Rudar7/Umrli.me

Baranin Edmond Mustafa (29) hteo je da ispriča sve što zna o 11 likvidacija u Crnoj Gori, ali ga je u tome sprečio drug iz "škaljarskog klana" Dino Ibrahimović (27), koji je pre tri dana u njega ispalio šest hitaca.

Svoja saznanja i naredne korake Mustafa je objavljivao na Instagram profilu dolazi_licno_djavo_po_svoje. Ukupno su zabeležena 173 posta.

Printscreen/ Instagram
Sporni Instagram profil Edmonda Mustafe

Najzanimljivija imena sa tog spiska su šestorica "kavčana" koje je pobio ubica na motoru i čija ubistva policija još nije rešila. U mete je pucao sa motora, ili im je prilazio peške, s leđa. Naravno, u drugom načinu likvidacije bežao je motorom, parkiranim u blizini mesta zločina.

Ne sme ni ime da mu spomene

I Mustafa i Ibrahimović su bili oteti. Policajci koji su radili za vođu "kavčana" Radoja Zvicera obojicu su opisali kao "verne vojnike" Alana Kožara, ubijenog u julu 2020. na Krfu. Aprila 2020. priveden je Ibrahimović, pa su ga policajci tukli da bi pomenuo ime Kožara. Ali Ibrahimović nije smeo da ga spomene.

Njegova crna serija trajala je 16 meseci, tokom 2016. i 2017. godine. Možda je upravo ovaj egzekutor strahovao od Mustafine najave saradnje sa policijom povodom nerešenih ubistava.  

Prva žrtva motoriste bio je Srđan Vlahović (28), "kavčanin" iz Podgorice i jedan od telohranitelja vođe klana Slobodana Kašćelana.

Printscreen /Rudar7
Srđan Vlahović

Ubijen je 9. aprila 2016, kada ga je u kotorskom naselju Dobrota upucao naoružani motociklista.

Onda je pao Božidar Tomašević (35), blizak prijatelj sa pojedinim "kavčanima".

Printscreen /Umrli.me
Božidar Tomašević

 

Živeo je u Novom Sadu, a ubijen je u Baru 6. avgusta 2016. na parkingu udaljenom nepunih 100 metara od policijske stanice. Opet: motorista.

I Baranin Željko Vukoslavčević (39) likvidiran je na isti način u noći između 7. i 8. septembra 2016. u Baru, ispred ulaza zgrade u kojoj je stanovao.

Printscreen /Umrli.me
Željko Vukoslavčević

 

Napadač je u njegova leđa ispalio najmanje pet metaka i nestao na - motoru. Njegovo ime se vezivalo za nekoliko klanova, a bavio se ugostiteljstvom i imao je lokal u Kotoru.

A Ivan Laban (29) ubijen je poslednjeg dana oktobra 2016. ispred Sportskog centra "Topolica" u Baru. Likvidiran je dok je "sitroenom" izlazio s parkinga.

Printscreen /Umrli.me
Ivan Laban

Mladić iz Plava je bio sestrić Milovana Đukića, ubijenog u Podgorici u oktobru 2014. godine, čoveka vrlo bliskog sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

Na listi motoriste je i Slobodan Šaranović (79). Njegovo ubistvo je počinjeno 11. marta 2017. godine u Budvi, ali se sumnja da je žrtva obračuna sa klanom Luke Bojovića.

Printscreen/YouTube/Rudar7
Policijski uviđaj na mestu ubistva Slobodana Šaranovića

Poslednji je Niko Roganovića, kog su dvojica napadača u novskom naselju Dubrava.

Printscreen/YouTube/Rudar7
Niko Roganović

On je ubijen u noći 26. jula 2017. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike