Bivša ljubavnica odala "škaljarce": Ovo je čvrsti dokaz o vezi ubijenog Mustafe i Dina sa Kožarom

29.02.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Svedokinja ispričala kako je Dino Ibrahimović nosio telefon Alana Kožara

Bivša ljubavnica odala "škaljarce": Ovo je čvrsti dokaz o vezi ubijenog Mustafe i Dina sa Kožarom
Copyright Printscreen/YouTube/Facebook/Pixabay

Baranin Dino Ibrahimovića (27) i njegova žrtva, dve godine stariji sugrađanin Edmond Mustafa, bili su nerazdvojni drugovi i saradnici Alana Kožara, ubijenog vođe barske kriminalne grupe i bliskog saradnika Luke Bojovića i "škaljarskog klana".

O kriminalnoj vezi sa Kožarom (43), koji je sa Užičaninom Damirom Hodžićem (45) ubijen na Krfu 23. jula 2020. godine, dala je iskaz S. R. K. u Višem sudu u Podgorici. Ona je saslušana u istrazi protiv Marka Jovanovića za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u centru Podgorice. Navela je da je još 2018. godine Dino Ibrahimović bio poverljiv čovek Alana Kožara.

- Marko je postao nervozan još početkom maja 2018, a posebno nakon što je jedne večeri u moj stan došao njegov prijatelj Ibrahimović. Ibrahimović mu je samo dao kriptovan telefon kako bi se čuo sa Kožarom. Nakon tog razgovora, Marko je počeo da se menja - navala je devojka.

A koliko je i Mustafa bio blizak sa Kožarom, potvrđeno je iz "Skaj" prepiske "kavčana" i Darka Šarića. Petar Lazović, glavni policajac vođe "kavčana" Radoja Zvicera, pisao je da je 1. avgusta 2020. godine oteo "Kožarevog vojnika" Edmonda Mustafu.

Naveo je da mu je ispričao da su ubistvo Kožara na Krfu te godine "namestili" upravo njegovi saradnici iz klana, sada ubijeni Milić Minja Šaković i Risto Mijanović. Šariću tada prenosi da je u stanu sa Mustafom i da je tražio da mu kažu ko je izdao Kožara.

- Kožar mu je sve bio. Kaže, dajte mi ko je izdao Alana. Ja rekoh, Minja Šaković i Risto Mijanović... Ja sam sa Komitom i Ljubom dogovarao, i ja i Ljubo se dogovaramo ako ne ispoštuje da ga povedemo da pliva za vazda - napisao je Lazović.

Zasada se zna da se motiv ubistva Mustafe neće uskoro otkriti. Ibrahimović ni danas u istrazi nije hteo ništa da kaže o svom dugogodišnjem saborcu iz klana. 

Ibrahimović je pre dva dana u prijatelja i bliskog saradnika u "škaljarskom klanu" ispalio šest hitaca iz "kalašnjikova" u centru Bara. U Mustafu, koji je sa sestrom krenuo ka parkiranom automobilu, pucao je s leđa i posle zločina je pokušao da umakne na trotinetu. Ali policija je blokirala Bar i uhapsila ubicu, a pronađena je i torba sa "kalašnjikovom".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike