"Pao" još jedan "kavčanin" u Španiji! Dovodi se u vezu sa likvidacijama "škaljaraca"!

28.02.2024

21:02

0

Prema pisanju medija, reč je o Marku Stankoviću, poznatijem kao Jaguar

"Pao" još jedan "kavčanin" u Španiji! Dovodi se u vezu sa likvidacijama "škaljaraca"!
Ilustracija - Copyright AP Photo/Joan Monfort

U nastavku zajedničke međunarodne akcije kodnog naziva Vertikala, u kojoj je uhapšeno devet osoba, večeras je uhapšena još jedna osoba, na teritoriji Barselone u Španiji.

Uhapšen je M. S. (1978) član organizovane kriminalne grupe koji se tereti za krivično delo teško ubistvo izvršeno na Krfu u Grčkoj, saopštio je MUP.

Prema pisanju medija, reč je o Marku Stankoviću, poznatijem kao Jaguar.

Podsetimo, ranije danas u zajedničkoj međunarodnoj akciji kodnog naziva "Vertikala", pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave kriminalističke policije (UKP), Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, Bezbednosno-informativne agencije, Evropola, Evrodžasta, kao i policija Kraljevine Španije, Republike Grčke i Republike Srpske, uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dva krivična dela teško ubistvo i jedno teško ubistvo u pokušaju.

Nakon višegodišnje istrage i intenzivnog operativnog zajedničkog rada sa Evropolom i Evrodžastom, na teritoriji Srbije, Španije, Grčke i Republike Srpske, uhapšeni su munjevitom akcijom M. B. (1982), D. J. (1992), D. T. (1964), V. V. (1991), S. V. (1986), V. M. (1979), N. D. (1989), R. S. (1963) i A. R. (1980).

Oni se terete za ubistva pripadnika škaljarskog klana u Grčkoj - Alana Kožara, Damira Hadžića, Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, pri čemu je ranjena i supruga Stevana Stamatovića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike