Banda otmičara razbijena u Mladenovcu: Iračani, Jordanci i Sirijci za slobodu dve žrtve tražili 300.000 evra

23.02.2024

14:56

0

Autor: 24sedam

Otmičari iz Iraka, Jordana i Sirije oteli dvojicu Sirijaca

Banda otmičara razbijena u Mladenovcu: Iračani, Jordanci i Sirijci za slobodu dve žrtve tražili 300.000 evra
ilustracija - Copyright MUP

Međunarodna banda otmičara razotkrivena je i pohapšena u spektakularnoj akciji policije u Mladenovcu. Oni su oteli dvojicu Sirijaca i tražili otkup od ukupno 300.000 evra.

Iračani, Jordanci i Sirijci su 10. februara u Mladenovcu oteli dvojicu sirijskih državljana i sve vreme ih držali zatočene u iznajmljenoj kući u ovoj beogradskoj opštini. Kontaktirali su porodice otetih muškaraca i zahtevali otkup. Od jedne porodice su tražili 200.000 evra, a od druge 100.000.

Oni su zapretili da će ubiti otete ako im se ne isplati novca, a tokom video poziva sa mobilnog telefona jedne od žrtava držali su mu pištolj uperen u glavu.

Do dolaska policije oteti ljudi su u kući bili držani u odvojenim sobama. Ruke su im bile vezane lisicama, a noge plastičnim uzicama. Otmičari su ih tukli drvenim palicama i pretili da će ih ubiti ukoliko im se do 13. februara ne dostavi traženi otkup za oslobađanje.

Osumnjičeni otmičari su uhapšeni u iznajmljenoj kući u kojoj su mučili otete ljude, a nakon saslušanja u Višem tužilaštvu u Beogradu, sud im je odredio pritvor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike