Zverski zločin na Goču: Biznismen upao u klopku, pa ga "overili" zbog duga od 250 evra (FOTO)

16.12.2023

08:00

0

Autor: 24sedam

Kidnaperi hteli da traže 300.000 evra otkupa, ali je otmica krenula neplaniranim tokom

Zverski zločin na Goču: Biznismen upao u klopku, pa ga "overili" zbog duga od 250 evra (FOTO)
Copyright Foto:MUP

Slavišu Simića (50), vlasnika preduzeća "Gigant" iz Vrnjačke Banje, zverski je ubila četvoročlana kriminalna grupa iz Jagodine i Ćuprije. 

Organizator i naručilac zločina počinjenog 16. decembra 2011. bio je Milan Novaković (45), gazda "Novaković NENF gradnje" iz Jagodine, a motiv zločina je dug koji je imao prema Simiću. Uz njega su bili Saša Jovanović (46) iz Jagodine i dvojica auto-mehaničara iz Ćuprije, Vladan Radisavljević (44) i Boško Marković (47).

Biznismen je ubijen na putu Vrnjačka Banja - Goč, i to zbog 250 evra, koliko je svojevremeno, prijateljski, pozajmio Novakoviću. Kriminalci su Simića najpre namamili u klopku na Goču, a potom ga vezali i strpali u gepek njegovog džipa "audi", s namerom da u Banji od supruge zatraže otkup od 300.000 evra. Zatim su planirali da supružnike Simić ubiju, tako što bi ih strpali u džip i potom eksplozivom digli u vazduh.

Foto:MUP
Osuđena grupa iz Jagodine i Ćuprije

 

U toku kobne noćne vožnje, Simić je uspeo da oslobodi vezane ruke, da  iznutra otvori gepek i da, nadomak Banje, poviše naselja Vinogradi, iskoči iz džipa. Nažalost, nije uspeo da se dokopa gočke šume i mraka koji bi mu spasao život. Banda se odmah zaustavila, a jedan od bandita je potegao pištolj i, posle pucnja u vazduh, pogodio Simića u kuk. Žrtva je je pala na samoj ivici šume, a onda su je otmičari sustigli i dotukli. U Simića su ispaljena dva metka. Drugi je bio za "overu".

Onda je četvoročlana banda pobegla sa Goča, ostavljajući nasred puta širom otvoren džip sa upaljenim motorom i svetlima, i brojne druge tragove koji su ekipe MUP Srbije doveli do vrata sve četvorice bandita. Iako su pokušali da se sakriju po stanovima u Beogradu i Jagodini, nepunih 20 sati posle zločina su uhapšeni.

Arsenal u štek stanovima

U stanovima gde su se krile ubice policija je pronašla neverovatan arsenal. Zaplenjeni su dve automatske puške kalibra 7,62 mm, dve malokalibarske puške 5,56 mm, pištolj "bereta" kalibra 7,65 mm, četiri bombe, malokalibarski pištolj, 600 komada municije različitog kalibra. Pronađen je i gasni pištolj, 780 grama praškastog eksploziva, dva kilograma trotila, više od 100 detonatorskih kapisli za navedeni eksploziv i više od 50 metara štapina.

Dve i po godine kasnije, aprila 2014, Apelacioni sud je doneo pravosnažnu presudu za ubistvo Simića.

Novakoviću i Markoviću su kazne sa 40 godina zatvora, koliko je presudio Viši sud u Kraljevu, smanjene na po 37 godina zatvora. Radosavljeviću, kome je prvobitno presuđeno 40 godina zatvora, kazna je smanjena na 35, koliko je pravosnažno dobio i Jovanović, kome je bilo presuđeno 38 godina zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike