Otac i sin legionar oteli Nemca: Danima ga držali zatočenog, za slobodu tražili 35.000 evra

13.02.2024

14:42

0

Autor: 24sedam

Tri osobe optužene za kidnapovanje

Otac i sin legionar oteli Nemca: Danima ga držali zatočenog, za slobodu tražili 35.000 evra
Copyright MUP printscreen

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Nebojše V. (58) i njegovog sina i bivšeg pripadnika Legije stranaca Žarka V. (34), ali i Jovice M. (58), pod sumnjom da su 20. avgusta 2023. u Zemunu oteli Nemca R.E, tri dana ga držali na više lokacija i od njegove porodice tražili 35.000 evra za njegov otkup.

Sva trojica optužnicom se terete za krivično delo otmica, a Žarko V. i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenima produži pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Okrivljeni su od 20. do 23. avgusta na više lokacija u Beogradu i Šidu silom i obmanom odveli i zadržali R.E. i pretili ubistvom, u nameri da od njega i njegove porodice iznude 35.000 evra.

Jovica M. je, znajući da je oštećeni dobrog imovinskog stanja i da mu majka šalje novac iz Nemačke, dogovorio sa drugom dvojicom osumnjičenih da otmu R.E. pa im je u tu svrhu Jovica M. predao automobil "pasat". Zatim je oko ponoći, između 19. i 20. avgusta kada se oštećeni svojim vozilom kretao iz pravca Zemuna, Žarko V. zaustavio njegovo vozilo, tako što je stajao pored "pasata" na kojem je celom dužinom pisalo "Policija" i na engleskom jeziku od oštećenog tražio ličnu kartu, radi navodnog legitimisanja.

Dok je tražio ličnu kartu, Žarko V. ga je silom izvukao iz vozila, vezao mu ruke iza leđa, stavio mu kapu na glavu, oduzeo mobilni telefon i ubacio ga u vozilo kojim je upravljao Nebojša V.

Oštećenog su vezanog odvezli i držali na više lokacija, između ostalog i u mestu Jamena, kod Šida, gde su ga više puta udarili i tražili da obavesti svog prijatelja i bivšu devojku da je otet i da za njegov otkup pripreme novac u iznosu od 35.000, evra.

Oteti čovek je kontaktirao bivšu devojku kako bi prikupila novac od njegove porodice, a je o celom slučaju obavestila policiju. Dva dana kasnije dogovorena je primopredaja novca, koja nije izvršena.

Okrivljeni su, kako se sumnja, sledećeg dana 23. avgusta 2023. godine, R.E. odvezli na livadu kod mesta Grmovac i telefonom zvali devojku preteći da je neće čekati, pa je Žarko V. iz vatrenog oružja ispalio dva projektila blizu oštećenog.

Kako se ona, niti bilo ko drugi, nije javio da je novac za otkup oštećenog spreman, osumnjičeni su ga vezanog ubacili u prtljažnik "pasata", nakon čega ih je ubrzo zaustavila policija na naplatnoj rampi Adaševci, gde su uhapšeni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike