Bila je lepa, streljana je u "Ribnikaru": Potresno svedočenje oca Eme Kobiljski

22.02.2024

15:10

0

Svedočio i poznati trener Dragan Kobiljski o svojoj ćerci

Bila je lepa, streljana je u "Ribnikaru": Potresno svedočenje oca Eme Kobiljski
Dragan Kobiljski - Copyright Printscreen/YouTube

Roditelji ubijene Eme Kobiljski, Nina i Dragan danas su svedočili u Višem sudu u Beogradu na suđenju dečaku, njihovim roditeljima i OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, gde se i dogodio maskar 3. maja 2023.

Dragan Kobiljski, kao poznati odbojkaši trener za tragediju je saznao u trenutku dok je radio u Rumuniji.

- Ja sam otac streljane Eme Kobiljski! Mi smo do tada imali bajku od života, nikada nam ništa nije falilo, mi smo mislili da nam to pripada. Samo smo živeli veliku sreću - rekao je neutešni otac, koji je svedočio posle supruge Nine.

Onda je detaljno objasnio kako se osećao kada je saznao prvo za pucnjavu, a zatim i za stravičnu vest:

- Stan je počeo da me guši. Izašao sam napolje. Kada me je pozvala Nina i saopštila mi da je naša Ema ubijena, pao sam na zemlju i ležao. Samo jedno pitanje - Zašto?

Nakon toga, rekao je da je svoju mezimicu poslednji put video kada je išao na prepoznavanje, a to je opisao uz potresne reči "bila je lepa". U nastavku svedočenja Kobiljski je naveo i da dalje na Emin broj telefona šalje poruke i da joj piše šta se dešava, kao i da svako veče gleda u njenu sliku.

- Ona kao da mi kaže "tata biće dobro". Ema je možda osoba koja je mene najviše na svetu volela. Imali smo posebnu vezu. Ne damo nikome da nam oduzme našu Emu - kroz suze je u prepunoj sudnici rekao Dragan Kobiljski.

Opisao je šta ga posle svega uznemirava i zabrinjava.

- Zabrinjava me što je porodica dečaka ubice na slobodi, ali ne zato što ih mrzim, ili se radujem njihovoj nesreći, već zato što žive u ambijentu oružja, municije i monotovljivih koktela. Mislim da će i dalje znati da pucaju u čelo, potiljke, bubrege nenaoružanu decu. Mi kao porodice opet zavisimo od njihove dobre volje, da li će to da urade ili ne. Uznemirava me kada advokat čoveka koji je stvorio najvećeg monstruma prenese njegove reči: "Neka rade šta hoće, porodicu neka mi ne diraju, a on je nama uništio svetove!" Oni kao porodica ne znaju šta su nam uradili. Imaju arsenal, a ne idu u vojsku. Ima bolesnika u kući, a lekar je. Užasava me kada takav čovek kaže: "Nisam kriv!" Jedan sveštenik nam je rekao "Emin izbor je bio da stane isped njega i da mi treba da poštujemo njen izbor. Na čast je svakom roditelju da ga dete prevaziđe, a mene je Ema prevazišla."

Ovaj parnični postupak je krenuo nakon prijave 27 članova porodica ubijenih u "Ribnikaru" koji su podneli tužbu protiv dečaka ubice, njegovog oca Vladimira Kecmanovića, majke Miljane Kecmanović i protiv škole. Pored ove parnice pred Višim sudom u Beogradu traje i proces po tužbi porodice ubijene Adriane Dukić.

Paralelno sa ovim suđenjima, pred Višim sudom u Beogradu traje suđenje u krivičnom postupku protiv roditelja dečaka ubice koji se terete da su sinu učinili lako dostupnim oružje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike