Dragan Kobiljski - Biografija

28.07.2023

15:59

0

Autor: 24sedam

Dragan Kobiljski, rođen 9. avgusta 1971. godine, predstavlja srpsku odbojkašku ikonu i trenutno je priznat kao uspešan profesionalni odbojkaški trener

Dragan Kobiljski - Biografija
Dragan Kobiljski - Copyright MN Press

Dragan Kobiljski, rođen 9. avgusta 1971. godine, imao je odličnu odbojkašku karijeru i trenutno je priznat kao uspešan profesionalni odbojkaški trener. Kroz bogatu karijeru kao igrač i trener, ostavio je dubok trag u srpskoj odbojci.

Kobiljski je svoju igračku karijeru započeo 1994. godine kao bloker. Tokom svojih igračkih dana, nosio je dres nekoliko poznatih odbojkaških klubova. Bio je deo Partizana, Ren Volej 35 u Francuskoj, Budućnosti u Crnoj Gori, GFC Ajačio VB takođe u Francuskoj i Spejsers Tuluz Volej takođe u Francuskoj. Njegove impresivne igre na terenu donosile su mu poštovanje i prepoznavanje među kolegama i navijačima. Završio je igračku karijeru sa timom GFC Ajačio VB 2008. godine.

Trenerska karijera

Nakon što je završio svoju igračku karijeru, Kobiljski je prešao u trenerske vode, gde je nastavio da ostvaruje uspehe. Prvu trenersku priliku dobio je kao glavni trener u timu Borac Starčevo. Nakon toga, postao je pomoćnik trenera u Partizanu tokom sezone 2009-10, gde je dao značajan doprinos u razvoju mladih talenata.

Njegova trenerska karijera proširila se i van granica Srbije. Bio je pomoćnik trenera u slovenačkom timu ACH Volej pod rukovodstvom Igora Kolakovića. Takođe je imao značajnu ulogu u iranskom odbojkaškom timu kao pomoćnik trenera pod rukovodstvom Igora Kolakovića, gde je osvojio nekoliko važnih medalja na međunarodnim takmičenjima.

U septembru 2022. godine, rumunski SCM Zalau angažovao je Kobiljskog kao svog novog glavnog trenera.

Životna tragedija

Trenutno se suočava s najtežim trenucima u životu.

U stravičnom masakru u Osnovnoj školi Vladisav Ribnikar, učenik te škole, maloletni K.K. brutalno je usmrtio devotoro dece i školskog čuvara.

Printscreen/YouTube
 

Jedna od tragično nastradalih devojčica bila je i Ema Kobiljski, devojčica koja je svojim telom zaštitila svoje drugare i ovim herojskim činom spasila minimum 8 života.

Oženjen je Ninom Kobiljski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike