Žandarmi na meti Somborca (63): Ispalio četiri metka iz "berete", ranio dvojicu pripadnika MUP-a

17.02.2024

10:36

1

Napadač može biti osuđen i na doživotnu robiju

Žandarmi na meti Somborca (63): Ispalio četiri metka iz "berete", ranio dvojicu pripadnika MUP-a
Policija - Copyright RINA

Somborac Petar V. (63), koji je nakon porodičnog nasilja ranio dvojicu žandarma, rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru produžen je pritvor do 4. aprila. On se tereti za tri krivična dela: teško ubistvo u pokušaju, nasilje u porodici i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplotivnih materija, a za sva ova dela preti mui doživotna kazna zatvora.

Nasilnik je u porodičnoj kući, 7. juna 2023. oko 16.10 časova pretio supruzi da će je ubiti i potom ispalio hitac iz pištolja "bereta" u zid njihove kuće. Zato je snaja osumnjičenog pozvala policiju. Kada je došla patrola pucao je i na njih.

- Prilikom intervencije somborskih policajaca, kojima su se pridružili i pripadnici Žandarmerije, koji su upozorili osumnjičenog da baci oružje, on je ispalio najmanje četiri hica u njihovom pravcu. Dvojicu pripadnika Žandarmerije je ranio u ruku. Onda je napadač savladan - saopštili su nakon nemilog događaja iz somborskog Višeg javnog tužilaštva.

Na policajce je pucao sa udaljenosti od oko dva metra, pri čemu je jedan policijski službenik zadobio laku povredu, a drugi tešku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike