Petar na žandarme ispalio četiri metka i vikao "Imate sreće što se pištolj zaglavio, inače bih vas sve pobio": Ranjeni se oporavljaju

09.06.2023

11:41

0

Autor: Mi. S.

Đuro Keča i Dragan Mićić se oporavljaju, a osumnjičenog Petra V. čeka hapšenje čim izađe sa odeljenja intenzivne nege

Petar na žandarme ispalio četiri metka i vikao "Imate sreće što se pištolj zaglavio, inače bih vas sve pobio": Ranjeni se oporavljaju
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Đuro Keča i Dragan Mićić, pripadnici Žandarmerije, koji su ranjeni na dužnosti dok su pokušavali da spreče porodično nadilje u Somboru, oporavljaju se i nisu životno ugroženi. Na njih je, da podsetimo, pucao Petar V. (62).

Dvojica žandarma su u samoodbrani ranila napadača i on je trenutno u somborskoj Opštoj bolnici, pod stalnim nadzorom policije i čim bude spreman biće saslušan u Višem javnom tužilaštvu. Petar V. je osumnjičen za pokušaj teškog ubistva, nedozvoljenu proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nasilje u porodici.

Petar V. je, kako se sumnja, najpre počinio delo nasilje u porodici tako što je u prostorijama kuće pretio supruzi, a potom ispalio jedan hitac iz pištolja marke "bereta" u zid u kući, posle čega je snaja osumnjičenog pozvala policiju.

Prilikom intervencije pripadnika Policijske uprave Sombor, kojima su se pridružili i pripadnici Žandarmerije, osumnjičeni je na policiju ispalio najmanje četiri hica. Dvojici pripadnika Žandarmerije je naneo povrede, posle čega su pripadnici Žandarmerije u samoodbrani ranili osumnjičenog koji je hospitalizovan i operisan u Opštoj bolnici u Somboru sa povredama ruku. On je, kako saznajemo, i dalje u bolnici na intenzivnoj nezi i biće uhapšen čim bude otpušten iz bolnice.

Policajci su osumnjičenom rekli da spusti oružje, ali je on umesto toga zapucao na njih i ranio ih, jednog u rame, drugog u podlakticu. Policajci su uzvratili vatru i ranili ga, a zatim uspeli i da ga razoružaju. Za to vreme, kako pričaju očevici. vikao je da imaju sreće što mu se pištolj zaglavio, inače bi ih sve pobio.

Komšije osumnjičenog Petra kažu da su čuli da je pretio ženi Sofiji i snaji da će ih ubiti, pa su se one sakrile u autolimarsku radionicu koju drži sin Veljko.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike