24sedam saznaje: Roditelji Koste K. negirali krivicu!

29.01.2024

14:33

0

Autor: Mi. S.

Javnost sa ovog suđenja je, da podsetimo, isključena, a nezvanično se saznaje da su Kecmanovići negirali krivicu

24sedam saznaje: Roditelji Koste K. negirali krivicu!
Copyright YouTube/doctor's office/24sedam

Vladimir i Miljana Kecmanović, roditelji Koste K., dečaka koji je počinio masakr u Osnovnogj školi "Vladislav Ribnikar", kojima je danas počelo suđenje, negirali su krivicu pred sudskim većeg Višeg suda u Beogradu.

Javnost sa ovog suđenja je, da podsetimo, isključena, a prema nezvaničnim informacijama, nakon što je sudsko veće pročitalo optužnicu, roditelji Koste K. su negirali sve navode iz tih spisa. Oboje su kratko rekli da nisu krivi. Suđenje je, inače, za danas završeno, a sutra bi Vladimir i Miljana trebalo da iznesu svoju odbranu.

U Višem sudu su na snazi su bile posebne mere obezbeđenja. U zgradu suda su stigli i pripadnici Policijske brigade kao ispomoć sudskoj straži, a sve zbog današnjeg suđenja.

Advokati optuženih bili su za to da suđenje bude otvoreno za javnost, ali je sudsko veće donelo odluku da se ono zatvori za javnost do kraja ovog procesa, zbog zaštite maloletnika.

Optužnicom su, da podsetimo, obuhvaćeni i odgovorno lice streljane u kojoj je, kako se sumnja otac učio da puca, kao i instruktor. Ocu se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, dok je majka optužena zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Za Miljanu je tužilaštvo predložilo zatvorsku kaznu u trajanju od dve i po godine.

Porodice žrtava moćiće da prate čitavo suđenje iz publike.

Protiv Kecmanovića vode se parnični postupci po tužbama roditelja čija su deca ubijena u školi na beogradskom Vračaru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike