Nova tužba! Ovo sve traže porodice žrtava od ubice i njegove familije

09.08.2023

12:37

0

Sud je jutros dobio novu tužbu protiv Koste K. i njegove porodice

Nova tužba! Ovo sve traže porodice žrtava od ubice i njegove familije
Vladimir Kecmanović i Kosta - Copyright Printscreen/Youtube/doctor's office/24sedam

Roditelji i drugi članovi porodica žrtava masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" podneli su danas tužbu protiv porodice dečaka K. K. (14) koji je 3. maja počinio ovaj zločin i ubio vršnjake i čuvara škole.

- Podneta je tužba u parničnom postupku u cilju opravdavanja privremenih mera koje su već određene. Dakle, jednu tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca. Tuženi su i maloletnik i majka i otac. Prema ocu su privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine već bile prethodno određene u krivičnom postupku, a prema majci u parničnom postupku - navodi sagovornik iz suda i dodaje:

- Tužba je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog smrti bliskog lica, kao i za pretrpljeni strah. Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, dakle buduće davanje određene sume novca od dana presuđenja, pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Naravno, pitanje je koje će ishod postupka pokazati da li će se da tužbenim zahtevom uspeti i u kom delu, a i u kojem iznosu.

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rečenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništu, a to je da je ona blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

U njenom vlasništu su stambeni objekti, zemljišta kao i automobili.

Parnični postupak, inače, vodio se samo protiv majke dok se protiv oca vodi krivični postupak u skladu sa kojim su prema njemu i njegovoj imovini donošene privremene mere.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike