Nova presuda Jasmini iz Surčina: Pijan je tukao, a ona mu uzvratila nožem u srce

31.01.2024

12:49

0

Autor: 24sedam

Na prvom suđenju dobila tri godine zatvora

Nova presuda Jasmini iz Surčina: Pijan je tukao, a ona mu uzvratila nožem u srce
Milorad i Jasmina Bajović - Copyright printscreen/Facebook/jb

Viši sud u Beogradu sutra bi trebalo da objavi presudu Jasmini Bajović (44), optuženoj da je u novembru 2021. u Surčinu nožem ubila supruga Milorada (54).

Ovo će biti druga prvostepena presuda, jer je prvu, kojom je Bajović bila osuđena na tri godine zatvora za krivično delo ubistvo na mah, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo i naložio ponavljanje suđenja. Tužilaštvo je na prethodnom suđenju ostalo pri stavu da je Bajović počinila krivično delo ubistvo, sa čime se složila i punomoćnica oštećenih, tvrdeći da nisu ostvareni uslovi za privilegovan oblik ubistva, odnosno kvalifikaciju krivičnog dela kao ubistva na mah.

Branilac Nemanja Jakšić sa druge strane smatra da je u ovom slučaju reč o ubistvu na mah obrazlažući da je žena, bez svoje krivice, dovedena u stanje jake razdraženosti usled napada, vređanja i zlostavljanja koje je trajalo u dužem periodu.

Jakšić je istakao da sud od olakšavajućih okolnosti na strani optužene treba da ceni da nije ranije osuđivana, da se njihovi sinovi nisu pridružili krivičnom gonjenju, njeno psihičko stanje u vreme izvršenja krivičnog dela, da je odmah pokušala da otkloni štetu i da je pokazala iskreno kajanje.   On je predložio minimalnu kaznu za krivično delo ubistvo na mah, dodajući da je prvobitna kazna bila previsoko odmerena.

Bajović je na početku suđenja u svojoj odbrani tvrdila da je njen muž stalno pio i da je u takvom stanju često maltretirao nju i decu. Njihovi sinovi nisu se pridružili krivičnom gonjenju i nisu istakli imovinsko-pravni zahtev, a dolazili su na svako suđenje kao podrška majci. Iznoseći odbranu, optužena je rekla da je i na dan ubistva njen suprug došao pijan, provocirao je i udario par puta, nakon čega je ona uzela nož i ubola ga, tvrdeći da je to možda mahinalno uradila i da nije imala tu nameru. Nakon incidenta optužena i jedan od sinova su ubijenom stavili peškir preko rane i pozvali hitnu pomoć.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike