"Nešto je u meni puklo": Jasmina opisala na sudu kako je nožem usmrtila muža! Sinovi potvrdili da ih je pijani otac godinama maltretirao

16.09.2022

15:04

0

Autor: 24sedam

Optužena je rekla da kad je videla šta je uradila, sela je na stolicu i počela da plače

"Nešto je u meni puklo": Jasmina opisala na sudu kako je nožem usmrtila muža! Sinovi potvrdili da ih je pijani otac godinama maltretirao
Ilustracija - Copyright 24sedam/M.S.

U Višem sudu u Beogradu optužena Jasmina B. (42) opisala je juče kako je u novembru prošle godine ubila supruga Milorada (54) u kući u Surčinu, te šta je predhodilo ovo zločinu.

Kako je rekla, muž ju je provocirao i u jednom trenutku nešto je u njoj puklo. Ni sama ne zna, kaže, kako se veliki kuhinjski nož našao u njenoj ruci. Takođe je navela da je njen pokojni suprug pio i da je maltretirao i nju i njihova tri sina.

- Bila je nedelja, ustala sam ranije skuvala sebi kafu, a njemu kafu i čaj. On je  između devet i deset sati negde otišao, imao je takav običaj da ode i da se ne javi i vratio se oko pet popodne pijan. U kući smo bili ja i najmlađi sin Nikola. Počeo je da se svađa, da me vređa da sam kurva, da se švaleram sa doktorom koji me leči. Ja sam čučeći lepila tapete u hodniku i on me je tad ošamario, a kad sam ustala udario mi je još dva šamara. Nikola ga je sklonio od mene i odveo u dnevni boravak, rekla je Jasmina u svojoj odbrani.

Kako je navela, on je i iz sobe nastavio da je vređa, a ona je potom ušla kod njega i rekla mu da hoće da se razvede.

- Nikola nas je opet razdvojio i ja sam otišla u kuhinju da spremim sinu da jede, a Nikola je ušao u kupatilo da osuši kosu, jer se bio okupao. Nož je bio u fioci i uzela sam ga da isečem hleb, a muž me je i dalje provocirao iz sobe. Ušla sam u sobu i ne znam zašto, možda mahinalno, nisam htela nešto tako da uradim, ali sam ga ubola, dodala je optužena za ubistvo supruga.

Jasmina kaže da je potom sin izašao iz kupatila i stavio mu peškira na ranu, da su zvali Hitnu, ali je nisu mogli dobiti, pa su pozvali Stefana najstarijeg sina da zove.

- Počela sam da plačem i sela sam na stolicu. Nož je bio kod mene u ruci i odnela sam ga u kuhinju i stavila u kesu na sto. On je bio svestan sve vreme, ponašao se ošamućeno, ne znam kako da objasnim... Hitna je stigla i preuzela ga, a mene je policija uhapsila - rekla je Jamsina, dodajući da je Milorad stalno bio pijan i da ovo nije bio prvi put da je udari.

Decu je psihički ubijao

- Pre četiri godine me je gurnuo u štok da udarim glavom. Nije me često tukao, ali je znao kad mu dođe, uglavnom šamar i guranje. To samo deca znaju, te stavri nisam nikome pričala. Decu je isto provocirao, psihički ubijao u pojam, kako su neodgovorni, ne daju ništa za kuću, a svi oni rade, čak i najmlađi, koji ide u školu i radi. Bio je ljubomoran toliko da nisam smela ni komšiji da kažem dobar dan. Jedino lepo što o njemu mogu da kažem je da je zaista bio dobar majstor kad je popravljao automobile i da je na poslu bio trezan, dodala je optužena žena.

Jasmina kaže da je Milorada policija više puta privodila, jer je vozio u pijanom stanju, kao i da je znao i da se kocka.

- Njegovo nasilje nisam nikada prijavila policiji, mislila sam da će prestati da pije. Trudila sam se da pričam sa njim, govorila mu da uništava decu, a on je tvrdio da nije alkoholičar i nije hteo da se leči. Teško sam mogla i da pričam sa njim, odmah bi me napao, da sam mu ja za sve kriva. On nije hteo razvod braka, a i kad bih se razvela ne bih imala mira od njega.

Ubila je iz straha

Majčinu priču potvrdila su i sva trojica sinova, koji su juče takođe saslušani u sudu. Oni su kazali da su se roditelji stalno svađali, da je uzrok svih problema u porodici bio očev alkoholizam, da je on milion puta obećavao i u njih se zaklinjao da će prestati da pije, a onda bi sutradan ponovo uzeo pivo.

Kazali su da je majka dobra, da ih je podigla i pomagala im šta je trebalo, Njegovo nasilje, navode, nisu prijavljivali policiji da ne bi brukali porodicu i kako oca da prijave.

Na sudu su svoj nalaz dali i veštaci psihijatri Aleksandar Milošević i Nada Janković, koji su utvrdili da se okrivljena Jasmina B. u trenutku izvršenja krivičnog dela nalazila u afektu ljutnje i straha visokog intenziteta i da joj je tad bila bitno smanjena uračunljivost.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike