Jasmini Bajović se ponovo sudi: Mužu zarila nož u grudi!

30.10.2023

10:28

0

Autor: Mi. S.

Ubijeni Milorad doveo je Jasminu bez njene krivice u jaku razdraženost i to napadom, zlostavljanjem i vređanjem

Jasmini Bajović se ponovo sudi: Mužu zarila nož u grudi!
Milorad i Jasmina Bajović - Copyright printscreen/Facebook/jb

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Jasmini Bajović, kojom je osuđena na tri godine zatvora za ubistvo muža Milorada u Surčinu 2021. godine. Predmet je vraćen u Viši sud u Beogradu na ponovno odlučivanje.

Jasmina je u martu ove godine prvostepeno osuđena za ubistvo na mah. Kako je veštačenjem utvrđeno ona je zločin počinila u stanju bitno smanjene uračunljivosti. Navedeno je i da je ubijeni suprug doveo bez njene krivice u jaku razdraženost i to napadom, zlostavljanjem i teškim vređanjem.

printscreen/Facebook/jb
Jasmina Bajović

Posle kraće svađe nožem mu je zadala jednu ubodnu ranu na prednjem delu grudnog koša, nanevši mu tešku povredu opasnu po život, zbog koje je on istog dana preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

Apelacioni sud smatra da je žalba javnog tužioca osnovana. Kako su naveli u obrazloženju nije sporno da su sudski veštaci utvrdili da se kod okrivljene radilo o kumulativnom afektu koji se nagomilavao duži vremenski period, kao i da jačina provokacije nije morala biti velika, već je i na najmanje provokacije mogla burno da reaguje, ali i pored toga sud je morao da navede radnje ubijenog koje su dovele do impulsivnog ponašanja okrivljene.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike