Jasmina iz Surčina osuđena za ubistvo na mah: Zlostavljali je i majka i muž, a kritičnog dana "nešto je u njoj puklo"

27.03.2023

13:55

0

Autor: Lj.K.

Sudsko veće je ovo krivično delo kvalifikovalo kao ubistvo na mah

Jasmina iz Surčina osuđena za ubistvo na mah: Zlostavljali je i majka i muž, a kritičnog dana "nešto je u njoj puklo"
Ilustracija - Copyright Pixabay

Sudsko veće donelo je jednoglasnu odluku i Jasminu Bajović (43) iz Surčina osudilo na kaznu zatvora od tri godine zbog ubistva supruga Milorada.

Jasmina je oglašena krivom jer je 14. novembra 2021. godine, u stanju smanjene uračunljivosti, svesno na mah Milorada lišila života. Ona mu je zadala jedan ubod nožem u srce.

- Krivično delo izvršeno je u stanju bitno smanjene uračunljivosti, a ono je posledica stanja koje je okrivljena godinam trpela. Odlučili smo da delo kvalifikujemo kao ubistvo na mah. Kazna za to delo je od jedne do osam godina i smatramo da je kazna od tri godine pravedna - dodala je sudija, a prenosi Telegraf.rs

U zatvorsku kaznu Jasmini će biti uračunato vreme provedeno u pritvoru, kao i vreme provedeno tokom zabrane napuštanja stana pod elektronskim nadzorom.

Nakon izlaska iz sudnice, Jasmina je stajala sa sinovima i plakala, a u suzama je bila i dok su iznošene završne reči.

Odbačena zbog vere

Tužilac i punomoćnica oštećenih zatražili su da Jasmina bude kažnjena kaznom zatvora. Punomoćnica oštećene rekla je da je odbrana data da bi se umanjila njena krivica.

Jasminini sinovi nisu se pridružili krivičnom gonjenju majke. Branilac optužene istakao je da je Jasmina Bajović dete muslimana i pravoslavne hrišćanke, te da je bila odbačena od obe strane porodice.

Od nasilne majke pobegla u pakao

- Otac joj je rano preminuo, a majka ju je zlostavljala. Za Milorada se udala sa 18 godina kako bi se sklonila od majke. Nije ni slutila da će i u braku da bude zlostavljana i nije umela da se izbori sa tim. Jasmina je trpela nasilje i Miloradov poročan život - rekao je branilac.

On je istakao da Jasmina, zbog svoje mirne prirode i troje dece, nije mogla da napusti Milorada.

Jasmima Bajović se u suzama obratila sudu.

- Najiskrenije se kajem. Nije prošao nijedan dan da ne mislim o tome i da se ne kajem. Nisam imala nameru da ubijem Milorada i molim vas da mi izreknete najblažu kaznu da bih mogla da budem sa decom - rekla je.

Uvrede i šamari, i crni nož u ruci

Jasmina je, pri iznošenju odbrane, ispričala da je njen suprug kritičnog dana ujutro izašao iz kuće, a da se vratio oko 17 sati pijan, te da ju je vređao i ošamario tri puta, a da ga je potom njihov sin sklonio od nje.

Kada je suprug nastavio da je vređa iz druge sobe, ona je, kako je izjavila, rekla da želi razvod braka. U ruci je imala nož jer je, kako je istakla, želela da sinu pripremi da jede.

- Ne znam šta je na kraju puklo u meni. Provocirao me je i rekla sam da prestane. Imala sam veliki, crni, kuhinjski nož u ruci. Više ne znam ni odakle sam ga uzela. On je krenuo ka meni da me udari, uhvatio me je za vrat. Sklonila sam mu ruku i lupio mi je šamar. Refleksno sam reagovala, podigla ruku i ubola ga jednom u grudi - rekla je Jasmina tokom iznošenja odbrane.

Ubijeni Milorad radio je kao auto-mehaničar, dok je Jasmina domaćica, a u braku su dobili tri sina.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike