Potresno: Suze i zagrljaji u sudnici, kao i ispred "Ribnikara" posle masakra! (FOTO/VIDEO)

29.01.2024

20:45

0

Nina Kobiljski, majka ubijene Eme, čvrsto je stezala fotografiju ubijene ćerke i povremeno je mazila

Potresno: Suze i zagrljaji u sudnici, kao i ispred "Ribnikara" posle masakra! (FOTO/VIDEO)
Miljana Kecmanović sa advokatima i roditelji ubijene dece - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović Tanjug/Nemanja Jovanović

U Višem sudu u Beogradu danas je bilo veoma potresno. Pred početak suđenja Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditeljima dečaka Koste K., koji je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio devetoro dece i školskog čuvara, roditelji žrtava su plakali i grlili jedni druge u znak podrške. Sa druge strane, Miljana je opušteno razgovarala sa advokatima Borivojem i Irinom Borović, a zaplakala je jedino kada su u sudnicu uveli Vladimira koga je kasnije u pauzi grlila i ljubila.

Nina Kobiljski, majka ubijene Eme, u sudnicu je ušla sa slikom ćerke. Ona je fotografiju u nekim trenucima mazila i čvrsto držala u svojim rukama. Sa suzama u očima u publiku su seli i drugi roditelji, koji su se uplakani grlili pred početak suđenja. Isto je bilo i ispred škole posle masakra kada su uz sveće i cveće, na taj način, jedni drugima davali podršku.

Kada su Vladimira uveli u sudnicu, Miljana se rasplakala, a i on kada je seo na optuženičku klupu. Kecmanović je nekoliko puta maramicom brisao suze.

Iza njega u publici je sedeo deo roditelja ubijene dece. Nisu mu dobacivali niti ga prozivali, pa je sve proteklo mirno.

U momentu kada je sudija odredio pauzu, Vladimiru Kecmanoviću su dozvolili da priđe ženi. Miljana ga je tada zagrlila i ponovo se rasplakala.

Vladimir Kecmanović, da podsetimo, optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je iz njegovog oružja počinjen masakr, dok se Miljana tereti za nedozvoljeno držanje oružja i to zbog DNK traga koji je pronađen na jednoj čauri na mestu zločina.

Zbog krivčnog dela davanje lažnog iskaza optuženi su neposredno predsednik Streljačkog kluba Partizan practical shooting Ratko Ivanović i instruktor u tom klubu Nemanja Marinković.

Masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", da podsetimo, tada 13-godišnji Kosta K., učenik sedmog razreda, počinio je 3. maja prošle godine. On je ušetao u školu, a zatim je iz očevog pištolja ubio čuvara škole Dragana Vlahovića, sedam devojčica i jednog dečaka. Angelina A. je 15. maja podlegla povredama u bolnici i time je broj žrtava ove nezapamćene tragedije porastao na deset osoba, dok su nastavnica istorije i četvoro dece ranjeni.

Na samom početku suđenja u sudnici su se pojavila čak četiri tužioca, što nije uobičajeno u našim sudnicama. Tužilac Nikola Uskoković zatražio je da se sa celog javnog pretresa isključi javnost, radi zaštite javnog reda i interesa maloletnika. Branilac Kecmanovića Borivoje Borović protivio se tome, kao i branioci okrivljenih iz streljane.

- Nema nijednog razloga da maloletnici budu saslušavani. Parnički postupak je otvoren za javnost, punomoćnici i oštećeni su već davali izjave medijima, i to nije smetalo maloletnicima. Javnost mora da bude obaveštena o svemu što se dešava u ovom postupku i mediji će o ovome pisati i izveštavati, bili u sudnici ili ne - rekao je Borović.

Okrivljeni Ratko Ivanović, vlasnik streljane, ne čuje dobro i ima poteškoća da prati suđenje, a kako je rekao, u sudnici čuje zvuk, ali mu je i pored toga što ima slušni aparat sve nerazgovetno. Taj problem mora da se reši, kako bi on mogao da sluša šta se oko njega dešava, i kako mu ne bi bilo ugroženo pravo na odbranu.

Veće je, posle pauze, donelo odluku da se sa suđenja isključi javnost. Nakon ročišta advokatica  Irina Borović istakla je da smatra da je odluka suda da zatvori javnost ishitrena, kao i da se nada da će sudija Zoran Božović opet razmotriti tu odluku.

Suđenje se nastavlja sutra kada se očekuje da Vladimir i Miljana Kecmanović iznesu svoju odbranu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike