Oglasila se majka devojčice ubijene u "Ribnikaru": Sreća je bila njena reč... (FOTO)

04.08.2023

11:48

0

Autor: 24sedam

Majka devojčice ubijene u masakru na Vračaru objavila je ćerkin rad

Oglasila se majka devojčice ubijene u "Ribnikaru": Sreća je bila njena reč... (FOTO)
Dragan Kobiljski - Copyright Printscreen/YouTube

Nina Borović Kobiljski, majka devojčice koja je ubijena pre tri meseca u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu kada je dečak (13), inače njen drug iz razreda, iz očevog pištolja ubio još osam učenika i čuvara škole, objavila je emotivnu poruku na dan kada je pre tri meseca dečak-ubica posejao zlo.

Majka je objavila fotografiju ćerkinog školskog rada, navodeći da je to bila ćerkina omiljena reč i njen omiljeni citat.

- "Kako je divno to da niko ne mora čekati ni trenutak da bi počeo svet činiti boljim" - izabrani citat... "sreća" izabrala je tu reč - napisala je neutešna majka povodom tri meseca od nezapamćene tragedije koju je počinio osumnjičeni dečak.

Printscreen Drustvene mreže
Nina Borović Kobiljski objavila ćerkin rad

Njen suprug, proslavljeni odbojkaš Dragan Kobiljski, objavio je fotografiju stradale dece, među kojima je i njegova nasmejana devojčica i napisao: "tri meseca". Ispod te njegove objave ljudi pišu poruke podrške i emotikone slomljenih srca. Njegovu objavu podelili su i roditelji jedinog dečaka koji je ubijen u nezapamćenoj tragediji koja je potresla čitavu Srbiju.

- To su bila divna deca, čiste duše i čistog srca. Pred njima je bila blistava budućnost. O tome koliko su oni bili predivni, svedoči i citata ubijene devojčice, njene izabrane rečei. Ona je zračila dobrotom, srećom i želela je da svet učini boljim mestom - navodi naš sagovornik.

Nina Borović Kobiljski je ranije na društvenoj mreži objavila pismo, kojim se obratila "roditeljima nelečenog deteta".

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ
 

- Znate, mi više u ovozemaljsku pravdu ne verujemo... Ali se trudimo da nastavimo da verujemo u ljudskost i u istinu... - napisla je ona na početku otvorenog pisma, da bi zatim dodala:

- Tragedija koja nas je zadesila je toliko strašna, bolna i nepojmljiva, da se svakodnevno borimo za udah. Misli koje će nas doživotno moriti su: Zašto mu niste pomogli?! Zašto ste ga obučavali u streljani i kod njega razvijali i gajili tako jezive veštine pucanja i ubijanja, dok smo mi nasu decu vodili na časove umetnosti i sporta?!

Majka devojčlice u tom pismu je navela da ovo nije lična tragedija, već kolektivna.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike