Glavni tužilac Nenad Stefanović o slučaju "Ribnikar": Očekujem zakonito i fer suđenje i osude optuženih

29.01.2024

11:09

0

Glavni javni tužilac će prisustvovati današnjem suđenju uz dvojicu postupajućih tužilaca Nikolu Uskokovića i Ivana Jevtića

Glavni tužilac Nenad Stefanović o slučaju "Ribnikar": Očekujem zakonito i fer suđenje i osude optuženih
Tužilac Nenad Stefanović - Copyright TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanovič izjavio je danas za Tanjug, uoči početka sudjenja roditeljima 13-godišnjeg dečaka koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet školskih drugara i drugarica, kao i čuvara u toj školi, a ranio još petoro dece i nastavnicu istorije, da očekuje zakonito i fer sudjenje koje će rezultirati osudama optuženih. 

- Očekujem zakonito i fer suđenje na kraju kojeg će sud osuditi optužene za krivična dela koja im se stavljaju na teret na osnovu predloženih dokaza tužilaštva i da će im izreći predložene kazne zatvora - kratko je rekao Stefanović pred početak današnjeg sudjenja u Višem sudu u Beogradu.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Glavni javni tužilac će prisustvovati današnjem suđenju uz dvojicu postupajućih tužilaca Nikolu Uskokovića i Ivana Jevtića. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Podsetimo, u Višem sudu u Beogradu za danas je zakazan početak suđenja ocu i majci dečaka koji je 3. maja 2023. u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara te škole.

Majka dečaka je stigla u sud, a ispred sudnice su i roditelji ubijene dece.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike