Kecmanovići zaplakali kada su se sreli u sudnici: Glavni pretres zatvoren za javnost (FOTO/VIDEO)

29.01.2024

10:46

2

Autor: 24sedam

Otac i majka dečaka ubice, sreli su se u sudnici i kako se moglo primetiti, oboje su zaplakali

Kecmanovići zaplakali kada su se sreli u sudnici: Glavni pretres zatvoren za javnost (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Višem sudu u Beogradu počelo je suđenje ocu i majci dečaka koji je 3. maja 2023. u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara te škole. Majka dečaka, Miljana Kecmanović, došla je u sud, dok je otac doveden u sudnicu sa "lisicama" na rukama. Ispred sudnice su bili i roditelji ubijene dece. Suđenje je, posle odluke sudskog veća, zatvorenbo za javnost.

Odmah na početku suđenja tužilac je zatražio da se proces zatvori za javnost zbog zaštite maloletnika. Advokati optuženih su se usprotivili i pretres je prekinut dok ne bude doneta odluka.

Sudija Zoran Božović je nakon 20 minuta odlučio da isključi javnost sa suđenja.

Inače, otac i majka dečaka ubice, sreli su se u sudnici i kako se moglo primetiti, oboje su zaplakali.

U Višem sudu su na snazi posebne mere obezbeđenja. U zgradi suda su i pripadnici Policijske brigade kao ispomoć sudskoj straži, a sve zbog današnjeg suđenja.

Vladimir K., koji se nalazi u pritvoru Centralnog zatvora, sproveden je do suda pod posebnim merama obezbeđenja.

 

Tužilaštvo i odbrana bi trebalo da iznesu svoja uvodna izlaganja, dokazne predloge i da se optuženi izjasne o krivici. Suđenje je, osim za danas, zakazano i za 30. januar.

Pored oca Vladimira K. i majke Miljane K., optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

-Očekujem zakonito i fer suđenje na kraju kojeg će sud osuditi optužene za krivična dela koja im se stavljaju na teret po osnovu predloženih dokaza tužilaštva i izreći predložene kazne zatvora, rekao je glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović uoči početka suđenja.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu, što očigledno nije primereno dečakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao bezbedno, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je navedeno, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova porodice ubijenih, a za naknadu nematerijalne štete usled smrti bliskog lica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike