Oboleo jedan od vođa "kavčana": Zviceru zaradio šest miliona evra, sada obilazi psihijatre

12.01.2024

10:50

0

Autor: 24sedam

Šefu slovenačke podružnice "kavačana" bolest otkrivena ove nedelje

Oboleo jedan od vođa "kavčana": Zviceru zaradio šest miliona evra, sada obilazi psihijatre
Ilustracija - Copyright Policia Nacional

Klemen Kadivec (32) iz Ljubljane, šef slovenačke podružnice "kavačkog" klana, psihički je oboleo. Bolest je dijagnostikovana ove nedelje i on nije sposoban da dolazi na suđenje za zlodela koja je njegova grupa počinila u Sloveniji i Italiji.

Na najvećem suđenju u istoriji slovenačke države sudski veštak psihijatrije Peter Pregl je zaključio da Kadivec nije sposoban da prati glavni pretres. Psihijatrovo mišljenje je više ne može efikasno da priprema odbranu od optužbi tužilaštva, a sud je naložio dodatno veštačenje "kavčanina".

- Optuženi juče nije priveden na sud iz Celja, gde se nalazi u pritvoru. Razlog za sve komplikacije je njegov štrajk glađu, koji traje od 16. decembra, jer protestuje zbog strogog režima pritvora u kome je iz bezbednosnih razloga morao da ostane od maja 2023. godine. Od tada je u pritvorskoj izolaciji - navode slovenački mediji.

Kadivec je na Skaju poznatiji pod nadimnkom "Tom Ford" i "Sandman", a na svako dosadašnje suđenje dovožen je uz velike mere obezbeđenja.

MUP
Radoje Zvicer u Sloveniji "zaradio" šest miliona evra

- On je proteklih godina u podzemlju znatno ojačao svoju poziciju, a sumnja se da poslove kontroliše i iz zatvora. On je "zaslužan" za šverc stotine i stotine kilograma kokaina - objavljeno je u Sloveniji uz dopunu da su sem kokaina, švercovali i marihuanu, hašiš i heroin. 

U fokusu javnosti Kadivec se našao 2019. godine, kada je "kavački" klan pokraden u Sloveniji. Tada je iz kuće u kojoj su krili drogu nestao kokain vredan dva miliona evra, a o kojem je brinuo Drejc Kovač (34) iz Kranja. 

Krađa kokaina rezultirala je otmicom i ubistvom, jer su za krađu milionski vrednog kokaina "kavčani" su okrivili Žarka Tešanovića i ekipu povezanu sa njim. Kadivec, Bojan Stanojević i Dragan Čikojević uhapšeni su ranije u Kopru, zbog sumnje da su planirali i organizovali otmicu Tešanovića i ubistvo Danijela Božića.

Danas, 14 članova slovenačke ćelije klana optuženo je za trgovinu drogom. Procenjuje se da su zaradili najmanje šest miliona evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike