Mafijaški obračun u Aleksincu: Četnik ubio Aleksandra kad se vraćao sa slave, pa se krio četiri godine!

21.01.2024

08:00

0

Mića Urošević ubio je Aleksandra Jocića, a kasnije i Dejana Steljića u Kosovskoj Mitrovici

Mafijaški obračun u Aleksincu: Četnik ubio Aleksandra kad se vraćao sa slave, pa se krio četiri godine!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Aleksandar Jocić (29) iz Aleksinca likvidiran je, a njegov prijatelj Saša D. teško je ranjen 21. januara 2014. godine u ulici Drakčeta Milovanovića u Aleksincu. Za ubistvo je pravosnažno na 20 godina zatvora osuđen Mića Urošević, poznatiji kao Četnik, koji se na Kosmetu skrivao gotovo četiri godine posle zločina u Aleksincu.

Obračunu dva zavađena klana iz Aleksinca prethodila je rasprava sat i po pre pucnjave. Prilikom mimoilaženja automobilima kod Gradske bolnice, Urošević je opsovao Jocića i Sašu D., koji su se vraćali sa slave u Tešici.

Urošević ih je, kako je dokazano tokom suđenja, pozvao da izađu, da se "pobiju ko ljudi", ali je Jocić nastavio vožnju. Tada je Urošević pozvao mobilnim telefonom Jocića oko ponoći da dođe kako bi "rešili" sukob koji imaju, što ovaj nije prihvatio.

Znajući kojim putem će proći, Urošević ga je, međutim, sačekao u ulici Drakčeta Milovanovića kod broja 73. Kada je automobil "micubiši" naišao, Urošević je iz daljine zapucao, ubio Jocića i ranio Sašu D.

Jocić je, uveče s devojkom i drugovima bio na slavi kod ujaka  u selu Tešica do 22 sata. Potom je s nekoliko prijatelja krenuo u Aleksinac, a uskoro su se obreli ispred kuće Miće Uroševića.

Profimedia
Ilustracija

Vrlo brzo poćela je pucnjava, a vozač micubišija je udario u stub električne rasvete i tada se zaustavio.

- Čuo sam galamu i krenuo ka ulici. Pre nego što sam izašao ispred kapije, počela je pucnjava. Video sam "micubiši", koji je, krivudajući, skrenuo na trotoar, udario u stub električne rasvete, pokosio ga, a onda se zaustavio. Čovek koji je prethodno stajao kraj "micubišija“ je nestao, a trenutak kasnije džip je izjurio iz dvorišta i nestao iza ugla. U "micubišiju“ sam video momka presamićenog za volanom i drugog koji je jaukao, dok je treći nešto vikao -ispričao je jedan od očevidaca posle krvavog obračuna.

Ubrzo posle ubistva za Uroševićem je raspisana poternica. Uhapšen je 2018. godine na Kosmetu i to zbog sumnje da je počinio dve likvidacije i to Aleksandra Jocića i Dejana Steljića, zvanog Bosanac, koji je ubijen 27. decembra 2017. godine u Kosovskoj Mitrovici. U momentu hapšenja imao je lažna dokumenta na ime Darko Perović.

Steljić je važio za jednog od vođa "kruševačkog klana", koji je preuzeo primat posle hapšenja Zorana Jotića Jotke. Za oba ubistva Urošević je osuđen na 20 godina zatvora.

- Odahnula sam kad sam čula da je Mića Urošević, zvani Mića Četnik uhapšen u Kosovskoj Mitrovici zbog ubistva, pošto četiri godine čekam pravdu jer je ubio i mog sina. Ali to što je on iza rešetaka neće mi vratiti dete - rekla je tada Lenka Jocić, majka ubijenog Aleksandra.

Ona je dodala da je izgubila veru da će ikada biti pronađen.

- Osuđen je na 20 godina zatvora i smatram da je to neadekvatna kazna za ono što mi je uradio. Imala sam samo Aleksandra, moj život je uništen - kroz suze je rekla ojađena Lenka.

I ona i Aleksandrov ujak tvrdili su da su i sami bili na meti napadača, kao i da Aleksandar nije bio član nijedne kriminalne grupe. Urošević je pre zločina imao krivične prijave za nanošenje teških telesnih povreda, nanošenje lakih telesnih povreda, nasilničko ponašanje i pokušaj iznude.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike