"Rambo" nožem 22 puta ubo oca: Potresna ispovest svedoka kasapljenja kod Aleksinca

10.01.2024

08:00

0

Autor: 24sedam

Takvu krvavu scenu nisam video ni na filmovima

"Rambo" nožem 22 puta ubo oca: Potresna ispovest svedoka kasapljenja kod Aleksinca
Copyright Tanjug/Siniša Kupinović/Profimedia

Aleksandar Marinković (20) ubio je oca Srđana (43) sa 22 uboda “rambo” nožem. Zločin se dogodio 10. januara 2016. na njihovom kućnom pragu u rodnom selu Glogovica, kod Aleksinca.

- Jako mi je žao i iskreno se kajem što sam to uradio ocu - kratko je rekao Aleksandar godinu dana kasnije u prepunoj sudnici, na poslednjem ročištu u Višem sudu u Nišu.

Ispostaviće se da je od ukupno 22 uboda, najsmrtonosniji bio je onaj u srce koji je Aleksandar zadao ocu s leđa. Kada je Srđan pao na zemlju, izbo ga je u besu još 17 puta u grudi. Tragedija se dogodila dok su otac i sin bili pijani. Kad je Srđan pao u lokvi krvi, sin se vratio u kuću, zapalio cigaretu i seo da se odmori. Po dolasku policije, detaljno je opisao zločin.

Seksualno zlostavljenje i manipulacija

Kao motiv ubistva na sudu je sin istakao da ga je otac seksualno zlostavljao, odnosno tražio da ga oralno zadovoljava. Ove optužbe Aleksandar nije izneo ni u iskazu datom policiji i tužilaštvu nakon hapšenja, niti na početku suđenja. Toga nema ni u pismu koje je uputio sestri iz zatvora, a u kome kaže da ne može da objasni zašto je ubio oca. Tužilaštvo je smatralo da je to manipulacija za umanjenje kazne.

- Potrčao sam ka bratovljevoj kući jer sam mislio da su se Aleksandar i Srđan pobili, pa sam hteo da ih razdvojim. Kada sam došao, šokirao me je prizor. Brat je ležao na stepeništu, u pidžami, na ulazu u kuću, sav u krvi. Bio je izboden po leđima. Krvi je bilo na sve strane. Ta slika mi ne izlazi iz glave od tada - pričao je za medije Saša Marinković.

Krvoproliće kakvo nije viđeno ni na filmu

On se seća da je Srđana zatekao mrtvog s rukama na leđima, kao da je pokušavao da dohvati mesto gde je uboden.

- Ležao je nepomično i lice mu je bilo plavo. Kada su mu skinuli majicu, nisam mogao da poverujem šta sam video. Uboden je u leđa 17 puta! Tako nešto nisam video ni na televiziji u emisijama o kriminalu. Ne mogu da verujem da je ocu tako nešto mogao da uradi sin - rekao je on.

Otac i sin bili su do kobne večeri u korektnim odnosima, svedoče rođaci, tako da ništa nije nagoveštavalo tragediju.

Najlepši Kobac

Na svom Fejsbuk profilu predstavljao se nadimkom Kobac i hvalio se da se bavi kik-boksom. Uživao je u pažnji i neprestano postavljao svoje fotografije oduševljavajući se komentarima da je najlepši. Na jednoj fotografiji Marinković pozira sa pištoljem, a njegovi prijatelji ga oslovljavaju sa "mafijo".

Srđan se razveo pre četiri godine, a Aleksandar je ostao da živi s majkom u Aleksincu. Došao je kod oca pre godinu dana, kada ga je deda isterao. Otac je zarađivao kopajući grobove i radeći fizičke poslove, dok Aleksandar, koji je imao završenu trogodišnju srednju školu, nije radio. Nisu se svađali i tukli. Te večeri su bili kod komšije koji je dobio dete.

Marinković do tada nije imao problema sa zakonom, ali kako saznajemo, lako bi planuo, pa ga je zbog toga njegov deda po majci i isterao iz kuće. 

Sud izrekao blažu kaznu

- Za teško ubistvo, izvršeno na podmukao i svirep način, primerena kazna bila bi 20 godina zatvora. Jedina olakšavajuća okolnost je činjenica da je, u trenutku izvršenja krivičnog dela, optuženi bio mlađi punoletnik - rekao je zastupnik tužilaštva u završnoj reči.

Njegovi advokati su, međutim, izneli stav da je reč o ubistvu na mah, za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Sud je presekao jula 2017. godine. Dobio je 19 godina zatvora. Veće je zaključilo da je optuženi ubistvo izvršio u stanju smanjene uračunljivosti, što je bio razlog da mu sud umesto maksimalne kazne od 20 godina izrekne 19. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike