Elitna prostitucija na doradi: Tužilac opisuje najpoznatijeg makroa

19.01.2024

15:35

0

Autor: 24sedam

Suđenje Mihailu Maksimoviću zakazano za 5. februar

Elitna prostitucija na doradi: Tužilac opisuje najpoznatijeg makroa
Copyright Profimedia

Zbog još nezavršenog preciziranja optužnice, danas je u Višem sudu u Beogradu za 5. februar odložen pretres protiv Mihaila Maksimovića, najpoznatijeg srpskog makroa i njegovog brata Dušana Milenkovića, koji se terete za posredovanje u tzv. elitnoj prostituciji i trgovini ljudima.

Na današnjem pretresu trebalo je da optužnica već bude precizirana i da sve stranke u postupku iznesu završne reči, ali je odloženo, jer je Tužilaštvo odlučilo da je "uredi", odnosno u nekim delovima izmeni optužnicu.

Optužnica Maksimovića i Milenkovića tereti da su od novembra 2015. do januara 2019. učestvovali u ugovaranju i organizovanju intimnih odnosa između devojaka koje su radile za njih i klijenata. Maksimović je, navodno, organizovao profesionalno fotografisanje žena za predstavljanje klijentima, dogovarao vreme, mesto i sumu za pružene seksualne usluge, organizovao prevoz devojaka do klijenata i nazad do stanova u kojima su živele i uzimao 30 odsto zarade od njih.

Maksimović, kojem je pre dve godine ukinut pritvor kao i njegovom bratu, dolazi na suđenja sa slobode. 

Pred sudskim većem obojica negiraju trgovinu ljudima. Maksimović je priznao da se bavio elitnom prostitucijom, ali da nikada nijednu devojku nije na bilo šta primoravao i da su sve dobrovoljno radile.

Njegovu odbranu potvrdili su i neki svedoci. Vozača iz firme je istakao i da, ukoliko je neka od devojaka htela da napustiti posao, optuženi ih zbog toga nikada nije uslovljavao bilo čime niti im pretio.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike