Novi trend sajber makroa: Za bogate klijente digitalni katalog devojaka!

08.12.2023

20:45

0

Osumnjičeni su nudili devojke i na portalu za pružanje seksualnih usluga

Novi trend sajber makroa: Za bogate klijente digitalni katalog devojaka!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Najstariji zanat na svetu ne zaostaje za trendovima i najsavremenijom tehnologijom. To potvrđuje i nedavno hapšenje makroa u Beogradu. Prostituciju su organizovali na Internetu - na specijalizovanim portalima. Bogati klijenti su za sat vremena seksualnih usluga morali da izdvoje oko 120 evra. Iste usluge ranije uhapšena grupa naplaćivala je i do 200 evra za sat.

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, a u saradnji sa SBPOK-om, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenje ljudi, nakon višemesečnog predistražnog postupka na području Beograda 5. decembra je uhapšeno pet osoba: M. T, N. U, S. L, B. S. i M. T. Oni su osumnjičeni za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i posredovanje u vršenju prostitucije.

Pripadnici ove grupe su od januara do 5. decembra u Beogradu pronalazili i podsticali žene na prostituciju, oglašavali prostituciju ns oglasima, ali i na internet portalu namenjenom za pružanje seksualnih usluga www.seksiadresar.com. Tu su postavljali i ažurirali oglase sa fotografijama i brojevima telefona angažovanih osoba, ugovarali vrstu usluge, mesto, vreme, dužinu i cenu, za šta su pribavili korist u neutvrđenom iznosu, koju su delili međusobno.

Grupa koja je radila na sličan način uhapšena je i krajem avgusta prošle godine. Policija je tada u velikoj akciji uhapsila osumnjičene za organizovanje prostitucije, a lisice su stavljene na ruke Nedi B. (34), njenom suprugu Samiru B. (44), kao i Nini R. (32), Milici M. (26), Vesni V. (62) i Milici O. (49).

Sajt kao onlajn katalog

Na čelu ove organizovane kriminalne grupe bila je Neda B., a članovi su imali jasno podeljene zadatke u organizaciji podvođenja devojaka. Policija je saopštila da su prilikom pretresa kod osumnjičenih pronađeni mobilni telefoni, kao i SIM kartice korišćene pri izvršenju krivičnog dela, ali i uplatnice sa transakcijama.

Profimedia
Ilustracija

Sumnja se da su organizovali predaju više žena korisnicima seksualnih usluga, a novac tako stečen delili su između sebe u skladu sa zadacima koje su obavljali i sa tim novcem su pokrivali troškove koje su imali tokom obavljanja ovog "posla".

Sajt preko kog su osumnjičeni oglašavali prostitutke koje su za njih radile izgleda kao onlajn katalog. Na nekoliko desetina stranica nalaze se fotografije golišavih devojaka, a u opisu fotografija nalaze se specifičnosti svake od devojaka, visina, težina, obim grudi i zadnjice, boja kose i očiju, kao i cena i broj telefona.

Na sajtu za pružanje seksualnih usluga Neda B. i njena grupa uglavnom su objavljivali lažne fotografije devojaka koje rade za njih.

Klijentima su nudili fotografije devojaka sa opisom i cenom. Međutim, u najluksuznije i najskuplje hotele slali su druge osobe, jer su objavljivali slike koje nisu autentične i na kojima nisu prostitutke koje rade za njih. Inače, prilikom hapšenja, kod njih su pronađeni mobilni telefoni, ali i evidencija koju su vodili, pa je istražiteljima poznat spisak prostitutki, ali i njihovih klijenata, među kojima su uglavnom mladi muškarci i strani državljani.

Veće cene za "specifične usluge"

- Organizator grupe, koja je, kako se sumnja, reklamirala devojke na sajtu za pružanje seksualnih usluga, bila je Neda B., koja je ranije bila u braku sa Samirom B. Supružnici nisu skrivali da uživaju u luksuznom životu, a zvanično su bili nezaposleni bez primanja. Ogroman novac, kako se sumnja, zgrnuli su tako što su posredovali između klijenata i devojaka i za sat sa njima naplaćivali oko 200 evra. Pola novca uzimali su za sebe. Cene su, međutim, često bile i veće zbog specifičnih usluga. Sat dvojicom muškarca s devojkom koštao je više, kao i odnos bez zaštite - naveo je sagovornik iz istrage.

Profimedia
Ilustracija

Za ovu grupu radilo je desetak devojaka, a su prekršajno kažnjene, dok će u postupku biti svedoci. Klijentima su usluge pružale u skupim beogradskim hotelima, u kojima uredno postoje evidencije o iznajmljenim sobama, gde su se prijavljivale kao gosti. Zaradu od "posla" Neda B. i njen bivši muž navodno su delili, a deo je davao svojoj novoj izabranici. Protiv njih je pokrenuta i finansijska istraga i preti im oduzimanje imovine.

Samir B, zvani Hodža, nekoliko meseci pre hapšenja proveo je van Srbije. Navodno se u inostranstvu bavio poslovima obezbeđenja. Uhapšen je čim se vratio u Srbiju.

Velike količine novca koji su zarađivali, madam je trošila na putovanja, na koja je vodila i maloletnu ćerku iz braka sa Samirom B. Sumnja se da se Neda B. ranije i sama bavila najstarijim zanatom i da je zbog toga lako organizovala posao, jer je znala sve tajne tog nezakonitog zanimanja.

Na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal svi su se branili ćutanjem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike