Žapcu zastarele optužbe, ali ove izjave se pamte: Sandru Meljničenko sam probio, Tapija ubio Legija...

16.01.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Nebojša Tubić mnogo je pričao pa mu je uz nadimak Žabac prišiven i Lajavac

Žapcu zastarele optužbe, ali ove izjave se pamte: Sandru Meljničenko sam probio, Tapija ubio Legija...
Nebojša Tubić Žabac - Copyright Printscreen ,,Puls Srbije" Kurir TV

Nebojša Tubić Žabac (63) danas je pred novosadskim Višim sudom oslobođen optužbe za dva krivična dela ugrožavanje sigurnosti, i to zbog zastarelosti, ali mu se i dalje sudi za nanošenje teških povreda Spasoju Milićeviću (63) iz Novog Sada sa smrtnim ishodom.

Zovu ga legendom devedesetih i donžuanom beogradskog asfalta. Bio je sa mnogim lepoticama, od Ksenije Pajčin, preko Sandre Meljičenko, pa do Doris Dragović, Goce Božinovske... Bio je poznat kao čovek koji drži najbolje diskoteke u celoj SFRJ. Kum Joce Amsterdama, drug Željka Ražnatovića Arkana i Milorada Ulemeka Legije, blizak sa braćom Darkom i Duškom Šarićem... 

Urnebesne izjave

  • Kristijan Golubović voli da priča bajke i da izigrava klovna.
  • Ja sam medicinski fenomen, 60 godina živim bez mozga.
  • Duća (Dušan Spasojević) trčao je za Čumetom (Ljubišom Buhom) i nosio gorivo u kanti.
  • Legija (Milorad Ulemek) nekada je bio skroz drugačiji, bio je oličenje poštenja, discipline, rada, vojevanja, a kasnije je postao narkoman.
  • Ceca Ražnatović se švalerisala sa Filipom Kapisodom (ubio Kseniju Pajčin pa sebe), pa ga posle skrivala od Arkana.

Ovaj kontroverzni biznismen poznat je po mnogim eksplozivnim izjavama. Prema njegovim pričama, znao je pozadine mnogih dešavanja u kriminalnim krugovima, izbacivao detalje o druženjima sa estrade, prozivao suparnike... Zato je i dobio nadimak Lajavac. Ali vi procenite sami koliko je to istinito, ili su u pitanju lovačke priče. 

Svojevremeno je bio u vezi sa pevačicom Ksenijom Pajčin. Posle njene smrti otkrio je nepoznate i šokantne detalje, kao i da je pevačica u mladosti bila silovana. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Ksenija Pajčin

- Sa nekih 18 godina petorica su je silovala na Voždovcu. Tada je doživela veliku traumu. Doveli su je posle kod mene. Bila je istraumirana, nije mogla da smisli muškarce. E, onda je posle toga krenula u onu grupu "Dak", sa onim Dačom, on je bio dobar dečko. Ali Ksenija nije imala veze sa pevanjem.

Kseniju je ubio dečko maneken Filip Kapisoda, 16. marta 2010. godine, a potom izvršio samoubistvo. 

Elena Karić i ubistvo Zorana Šijana

U okviru jedne svoje ispovesti, Žabac je objasnio da se bivši reprezentativac u kik-boksu i vođa "surčinskog klana" Zoran Šijan zamerio tadašnjem dečku dizajnerke nameštaja Elene Karić, pripadniku beogradskog podzemlja. Navodno, "skinuo" mu je devojku i to ga je koštalo života.

- Bio je prava momčina, ali eto, mislio je da može sve na mišiće. Poludeo je kada je ušao u lovu. Zaludele ga žene, jer je mislio više donjom glavom nego gornjom. Ja imam problem s gornjom glavom, pošto nemam mozga. Družio sam se sa Šijanom, pa on je bio sila, ali eto, tako se namestilo. Okuraže se i počnu da mafijaju - zaključio je o Šijanu (35) ubijenom 27. novembra 1999.

Prošao mi rok upotrebe

Nebojša Tubić je teško ranjen 2012. u Novom Sadu. Dobio je nekoliko metaka u glavu.

- Siguran sam da sam na samrti. Sve je pošlo nizbrdo. Odlazim polako. Prostata, bubrezi, otišlo, ne radi... Nigde ne izlazim iz kuće, sve je kritično. Doktor mi je našao da imam specijalni vid demencije i da mi odumiru moždane ćelije mnogo brže nego kod običnih ljudi, tako da je moj mozak star devedeset godina. Brus Vilis bolestan, Šeron Stoun bolesna, ima i naših poznatih koji putuju bez povratka. Dolazi vreme da ja polako odlazim. Prošao mi je rok upotrebe - žalio se tada.

Zna i ko je ubio Dragana Maleševića, koji je po zvaničnoj verziji umro prilikom saslušanja u policiji 29. oktobra 2002. o kriminalnoj grupi Željka Maksimovića Make.

Printscreen/YouTube/Umetnička radionica Prizor
Dragan Malešević Tapi likvidiran zbog pet miliona evra

 

- Milorad Ulemek Legija ubio je slikara Dragana Maleševića Tapija zbog izmišljenih pet miliona maraka. Neko je "napalio" Legiju i još jednog njegovog da Malešević kod sebe ima pet miliona maraka koji su "oprani", a da još toliko ima falš koje je sam napravio. Oni su hteli da mu uzmu novac, a čovek nije imao pojma o čemu se radi, niti je imao šta da im kaže - navodi Žabac. 

Tref životom platio šamar

Za Marka Miloševića je govorio da je bio ludak, kao i on. 

- Vlada Tref i on su vozili trke, njemu sam davao da vozi malo "lamborgini". "Rols-rojs" je bio kod njega jedno pet meseci. Marko mi je čak pomogao kad je trebalo da se uradi servis za "lamborgini" koji je koštao 11.000 evra. Kad su završili lamelu, Marko mi je rekao da majstorima odnesem litar "čivasa" i cigare, 50 evra me koštalo. Nisam mogao da verujem - rekao je Žabac, i podvukao da je Trefa koštao života šamar koji je lupio Marku jer se švalerisao sa njegovom devojkom Bojanom Bajrušević.

Printscreen/YouTube/Rudar7
Vlade Tref ubijen zbog šamara

Vladimir Kovačević (39) zvani Tref likvidiran je 20. februara 1997. godine na ulazu u Sava centar, ispred kancelarije svoje firme.

"Modelsica" u spotu Željka Samardžića

Dok je Žabac živeo u Tajlandu, pričao je i o bliskosti sa Sandrom Meljničenko, suprugom ruskog milijardera Andreja Meljničenka.

- Bivšoj "modelsici "sam pomogao da se probije na javnu scenu. Sandra je dolazila u moju diskoteku, koju sam držao u Bačkoj Palanci. Nekad je dolazila sama, a nekad sa ostalim članicama grupe "Models". Družili smo se, bilo nam je lepo, izlazili smo po Beogradu i Novom Sadu. Bila je opasna, drugačija od svih pevačica. Znao sam da će ona proći najbolje od svih. Sredio sam joj da se pojavi u spotu za pesmu "Grlica" Željka Samardžića. Uvek je želela da bude poznata - ispričao je Žabac.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike