Žabac oslobođen! Evo kako je Novosađanin izbegao kaznu za delo protiv biznismena

16.01.2024

10:20

0

Nebojša Tubić oslobođen za za ugrožavanje sigurnosti.

Žabac oslobođen! Evo kako je Novosađanin izbegao kaznu za delo protiv biznismena
Copyright Printscreen/TV Happy/Goli zivot

Nebojša Tubić Žabac (62), kome se sudi pred novosadskim Višim sudom zbog dva krivična dela ugrožavanje sigurnosti, kao i nanošenje teških povreda Spasoju Milićeviću (63) iz Novog Sada sa smrtnim ishodom, oslobođen je optužbe za ugrožavanje sigurnosti.

Takva odluka je doneta jer je došlo do apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja imajući u vidu izvršenje krivičnog dela, zaprećene kazne i protoka vremena.

Tubić se teretio da je 25. septembra 2017. godine u Balzakovoj ulici ugrozio sigurnost Milićeviću, kao i Todoru Jovanoviću. On im je u Milićevićevoj kancelariji pretio da će "poslati narkomane da im polome noge". Tri dana kasnije, odnosno 28. septembra, Tubić je sa svog mobilnog telefona poslao preteću SMS poruku Milićeviću: Sad ćeš videti...

Hapšenje, pritvor, nanogica

Nebojša Tubić je uhapšen 10. novembra 2017. godine, nakon čega mu je, u dva navrata, produžavan pritvor. Polovinom marta 2018. godine mu je dozvoljeno da se brani sa slobode, ali mu je bila određena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. Tu meru je, međutim, kršio, pa je 18. maja te godine bio vraćen u pritvor. Posle nedelju dana provedenih iza rešetaka, 25. maja 2018. godine, ponovo je pušten iz pritvora.

Postupak za krivično delo nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom, nakon razdvajanja, biće nastavljen pred Višim sudom u Novom Sadu.

Tereti se i da je 7. novembra 2017. godine na parkingu u Bulevaru despota Stefana u Novom Sadu, sada pokojnom Milićeviću, inače vlasniku zanatske građevinske radnje "Кondor", naneo teške povrede sa smrtnom posledicom.

Miličeviću su, naime, nanete višestruke povrede drvenom letvom. Polomljena su mu rebra, nos i povređeno uvo, a dan kasnije je preminuo u Urgentnom centru КCV, jer mu je stalo srce.

Okrivljeni Tubić juče nije prisustvovao glavnom pretresu, iako je bio obavešten. Кako je objasnio jedan od njegovih branilaca Boško Žilić, Tubić je slabog zdravstvenog stanja, oronuo je i sklon ispadima, te je, po mišljenju branioca, bolje da ne dolazi u sud. Žabac je, podsećanja radi, 9. maja 2012. godine zadobi teške telesne povrede glave, kada je u njega pucano iz automatskog oružja. Pucnjava se dogodila u novosadskom naselju Grbavica, dok je sedeo u bašti jednog lokala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike