Žabac zbog povrede glave ne može da prati suđenje? Odbrana traži ukidanje optužnice!

10.03.2022

12:34

0

Istraga protiv Tubića se vodila zbog sumnje da je 7. novembra 2017. na parkingu u Novom Sadu, Miličeviću naneo teške povrede sa smrtnom posledicom

Žabac zbog povrede glave ne može da prati suđenje? Odbrana traži ukidanje optužnice!
Nebojša Tubić Žabac - Copyright Youtube/Printscreen

Nebojša Tubić zvani Žabac (60 ) danas se našao na optuženičkoj klupi Višeg suda u Novom Sadu zbog nanošenja teških telesnih povreda Spasoju Milićeviću (63) iz ovog grada, koji je kasnije preminuo. Tubića optužnica tereti za ugrožavanje sigurnosti i krivično delo teške telesne povrede sa smrtnom posledicom.

Suđenje je počelo u pola 11, trajalo do 12. Bilo je zatvoreno za javnost. Održano je pripremno ročište i zakazan je pretres sa izvođenjem dokaza. Nije doneta nikakva odluka, a odbrana je zauzela stav da smatra da nema dovoljno dokaza i traže da se ukine optužnica. 

Smatraju da Tubić zbog povrede glave ne može da prati tok suđenja. Ostaje odluka da je u kućnom pritvoru, a naredna suđenja će biti otvorena za javnost.

Podsetimo, istraga protiv Tubića se vodila zbog sumnje da je 7. novembra 2017. na parkingu u Bulevaru despota Stefana 9 u Novom Sadu, Miličeviću naneo teške povrede sa smrtnom posledicom. Vlasniku zanatske građevinske radnje "Kondor" su, podsećamo, drvenom letvom nanete višestruke povrede, imao je polomljena rebra, nos i povređeno uvo, a dan kasnije je preminuo u Urgentnom centru Kliničkog centra "Vojvodina", jer mu je, kako je utvrđeno obdukcijom, stalo srce.

Žabac je u pritvoru bio od 10. novembra 2017. kada ja uhapšen, a polovinom marta 2018. mu je dozvoljeno da se u daljem postupku brani sa slobode. Bila mu je određena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. On je, međutim, tu meru kršio, napuštao je stan bez prethodnog odobrenja, čak je navodno bio viđen i u jednom tržnom centru, pa je 18. maja te godine bio vraćen u pritvor.

Posle sedam dana provedenih iza rešetaka, 25. maja 2018. godine, Tubić je ponovo pušten iz pritvora na Klisi, i dozvoljeno mu je da se brani sa slobode, jer ni tada, ni posle šest meseci, tužilaštvo nije bilo donelo javnotužilačku odluku.

Apelacija odlučila o nadležnosti

Dok je trajala istraga o ovom slučaju, predmet je u jednom trenutku bio prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu, koje je smatrajući da oni nisu nadležni, tražili od Apelacionog suda da pokrene postupak za rešavanje sukoba nadležnosti. Na kraju su sudski spisi, ipak, vraćeni u VJT, koje je krajem decembra 2021. podiglo optužnicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike