Žabac u martu konačno na sudu: Šetao slobodan iako je pretukao čoveka kome je sutradan stalo srce!

12.01.2022

09:16

0

Autor: 24sedam

Spasoju Milićeviću bila su polomljena rebra i nos, a dan kasnije je preminuo u Urgentnom centru

Žabac u martu konačno na sudu: Šetao slobodan iako je pretukao čoveka kome je sutradan stalo srce!
Copyright Nebojša Tubić Žabac Foto: printscreen/Youtube

Nebojša Tubić zvani Žabac (60) sešće 10. marta na optuženičku klupu Višeg suda u Novom Sadu zbog nanošenja teških telesnih povreda Spasoju Milićeviću (63) iz ovog grada, koji je kasnije preminuo.  Tubića optužnica tereti za ugrožavanje sigurnosti i krivično delo teške telesne povrede sa smrtnom posledicom.

straga protiv Tubića se vodila zbog sumnje da je 7. novembra 2017. na parkingu u Bulevaru despota Stefana 9 u Novom Sadu, Miličeviću naneo teške povrede sa smrtnom posledicom.

Vlasniku zanatske građevinske radnje "Kondor" su drvenom letvom nanete višestruke povrede, imao je polomljena rebra, nos i povređeno uvo, a dan kasnije je preminuo u Urgentnom centru Kliničkog centra "Vojvodina", jer mu je, kako je utvrđeno obdukcijom, stalo srce.

Žabac je u pritvoru bio od 10. novembra 2017. kada ja uhapšen, a polovinom marta 2018. mu je dozvoljeno da se u daljem postupku brani sa slobode. Bila mu je određena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. On je, međutim, tu meru kršio, napuštao je stan bez prethodnog odobrenja, čak je navodno bio viđen i u jednom tržnom centru, pa je 18. maja te godine bio vraćen u pritvor.

Posle sedam dana provedenih iza rešetaka, 25. maja 2018. godine, Tubić je ponovo pušten iz pritvora na Klisi, i dozvoljeno mu je da se brani sa slobode, jer ni tada, ni posle šest meseci, tužilaštvo nije bilo donelo javnotužilačku odluku.

Dok je trajala istraga o ovom slučaju, predmet je u jednom trenutku bio prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu, koje je smatrajući da oni nisu nadležni, tražili od Apelacionog suda da pokrene postupak za rešavanje sukoba nadležnosti. Na kraju su sudski spisi, ipak, vraćeni u Više tužilaštvo, koje je krajem decembra 2021. podiglo optužnicu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike