Zemljotres oko Luke Bojovića: Četiri ključna udarca za Pekara po izlasku na slobodu (FOTO)

10.01.2024

20:45

0

Autor: 24sedam

Za nešto više od godinu dana četiri opasnosti nad Lukom Bojovićem

Zemljotres oko Luke Bojovića: Četiri ključna udarca za Pekara po izlasku na slobodu (FOTO)
Copyright Profimedia/Printscreen/Mup

Luka Bojović Pekar (51), posle 10 godina provedenih u zatvoru u Španiji, vratio se u Srbiju 30. novembra 2022. 

Direktnim letom iz Madrida doputovao je u Beograd u pratnji policajaca, a onda je počeo neplanirani sled događaja, tačnije četiri ključna događaja u koja su umešani i njegovi saradnici.

Ranko Radošević Eskobar

Prvo je Ranko Radošević (54) zvani Ranko Eskobar, poznat po prodaji blindiranih vozila ljudima iz krimogene sredine, ubijen 9. marta 2023. na benziskoj pumpi u Rušnju.

Printscreen/ Mup
Ranko Radošević

Kao osumnjičeni za direktno izvršenje likvidacije Radoševića, uhapšeni su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva, inače sugrađanin Žižićevog ubice Stefana M. (24), a kao saučesnici maloletnica (17), Azra Šabanović (22) i Marko Pjanović, državljani BiH.

Damir Mehić Bibi

Onda je Damir Mehić (47), zvani Bibi, uhapšen 13. avgusta na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”, pri pokušaju ulaska u Srbiju sa falsifikovanim dokumentima na ime Stevan Tijanić.

Printscreen Drustvene mreže
Damir Mehić

On je u BiH osuđen na 17 godina i pet meseci zatvora zbog ubistva u Tuzli. Odmah je pritvoren zbog navodne sumnje da je angažovan da likvidira Bojovića.

Filip Korać

Desna ruka Luke Bojovića - Filip Korać (43), uhapšen je 3. oktobra 2023. kao državljanin Crne Gore u Mađarskoj po nalogu francuske policije koja ga potražuje za čak 25 krivičnih dela. Evropski nalog za hapšenje izdalo je parisko tužilaštvo zbog organizovanog krijumčarenja droge i pranja novca, a u svrhu krivičnog gonjenja.

YouTube
Filip Korać

Prethodno je u Francuskoj i Monaku uhapšeno 12 pripadnika njegove grupe, koja je novac od kriminalnih aktivnost usmeravala u kupovinu nekretnina. Većina dokaza prikupljena je dešifrovanjem poruka na aplikaciji "Skaj" u 2021. godine, a Korać je imao nadimak "Marko".

Darko Geisler - "decembarski čovek"

Na kraju, Darko Geisler (43), nekada Nedeljković, ubijen je u Brazilu pred detetom, 5. januara u 19.26 ispred ulaza u zgradu u kojoj je živeo u Sao Paolu. Crnogorska policija sumnjičila ga je da je blizak klanu Luke Bojovića, a sumnjičila ga je i za ubistvo Vidaka Vorotovića Vinka (34) iz Nikšića 15. decembra 2012. i Baranina Andrije Mrdaka, likvidiranog 25. decembra 2014. 

Printscreen/MUP/CG
Darko Geisler

Zbog stila ubijanja, Pančevac je dobio nadimak "decembarski čovek", jer je obe žrtve likvidirao u decembru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike