Članu "odreda smrti" 350.000 evra: Stigao u Srbiju da likvidira Luku Bojovića, a već uzeo kofer para

15.08.2023

20:45

0

Autor: 24sedam

Mehići godinama bili povezani sa kriminalnom grupom Nasera Keljmendija

Članu "odreda smrti" 350.000 evra: Stigao u Srbiju da likvidira Luku Bojovića, a već uzeo kofer para
Copyright Printcreen/Instagram/fleksecurity/Profimedia

Damir Mehić Bibi, Tuzlak sa poternice Interpola koji je na 30 dana pritvoren u Beogradu, suvlasnik je firme za obezbeđenje iz koje je izvukao 700.000 konvertibilnih maraka, sumnjaju u Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli. 

Ovaj osuđeni ubica iz 2013. koga čeka zatvorska kazna od 17 godina i pet meseci ima firmu “Flek security”. Suvlasnici su i njegova braća Samir i Amir. Inače, sve najveće posleratne bošnjačke privatne firme u Tuzlanskom kantonu čuva upravo ova agencija. Njihovi klijenti su hoteli, lanci marketa, banke, Lutrija BiH...

Mehići su sa Senadom Mujkanovićem, vlasnikom građevinske firme "Tom Cat“, oformili i klub borilačkih veština "Flek Tom-Cat", sa ciljem da bude "rasadnik telohranitelja", navode portali u BiH.

- Salko Zildžić, predsednik GO SDA u Tuzli, zadužen je za regrutovanje kandidata za pristupanje klubu borilačkih veština, odnosno za zaposlenje u agenciji za obezbeđenje. Kao korporacija ili udruženje "Flek Tom.Cat" zapošljavao je više hiljada radnika i "regruta" na području Federacije BiH - stoji u tekstu hebosniatimes.ba.

Članovi porodice Mehić godinama su bili povezani sa kriminalnom grupom Nasera Keljmendija, a bili su hapšeni i zbog krađe anhidridne sirćetne kiseline iz Koksno-hemijskog kombinata u Lukavcu. Upravo ta kiselina koristi se u proizvodnji narkotika. A gde je Keljmendi, bar prema kriminalnim aferama o kojima su mediji izveštavali, tu i je Naser Orić.

O radu Damira i braće Mehić detalje su otkrili tužioci iz Tuzle, i to u pismu stranim ambasadama u BiH, ali i na adresu savetnika Kancelarije za borbu protiv korupcije KS Erika Larsona:

- Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i Federalnom tužilaštvu, Državnoj agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja BiH, Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH, Federalnoj upravi policije i Upravi policije MUP TK, ekselenciji Eriku Larsonu i Ambasadi SAD u BiH i svim slobodnim medijima, postavljamo pitanje i javno upućujemo molbu za spas pravosuđa Tuzlanskog kantona kroz navođenje samo nekih nama poznatih i jednostavno proverljivih (nažalost notornih činjenica i aktivnosti) koje su poduzimane da se Damir Mehić amnestira krivične odgovornosti za krivična dela navedena u optužnici, te da se istom izrekne najblaža kazna, a koja kazna je prema našim saznanjima i saznanjima lica bliskih Mehiću (koja su zbog istog i napustila BiH), te kojim saznanjima zasigurno raspolažu i policijske agencije, dogovorena, te je izvlačenjem novca iz firmi “Flek security” i “Tom Cat” u proteklom periodu za troškove odbrane Mehića različitim licima pored raznih pritisaka i podmetanja tragova u istrazi i postupcima vještačenja isplaćeno cca. 700.000 KM, te da je projekat u finalnoj fazi zbog čega svima vama upućujemo ovo javno obraćanje.

Mehić je uhapšen u subotu prilikom ulaska u Srbiju na aerodromu "Nikola Tesla". Odmah je otkriven na osnovu falsifikovanog pasoša. Otkriven je i njegov pravi identitet, kao i da je na poternici Interpola zbog služenja zatvorske kazne. Navodno, operativni podaci MUP-a navode da je Mehić doputovao u Beograd kako bi po nalogu jednog kriminalnog klana ubio Luku Bojovića.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike