Od robije pobegao u smrt: Mile ubio ženu, a iz trećeg puta presudio sebi u ćeliji (FOTO)

14.12.2023

08:00

0

Autor: 24sedam

Iz trećeg puta ubica se ubio

Od robije pobegao u smrt: Mile ubio ženu, a iz trećeg puta presudio sebi u ćeliji (FOTO)
Futog - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Mile Maksimović uspeo je iz trećeg puta da se ubije u ćeliji zatvora na Klisi. Žiletom je sebi prerezao vrat 14. decembra 2022. godine, dva sata posle ponoći. 

Njega su čuvari pronašli u lokvi krvi, a lekarska ekipa je samo mogla da konstatuje smrt.
Samoubica je bio u zatvoru jer je 22. juna u porodičnoj kući u u Ulici cara Lazara u Futogu preklao suprugu Ivanu Radulov (50).

Printskrin/facebook
Ivana Radulov

Zločinu je prethodila celodnevna svađa oko novca, a sukobi među supružnicima bili su svakodnevica. Intervenisala je i policija. Nešto kasnije, ipak, sukob se smirio, a u kući su pristigla i njihova deca, sin i ćerka. Ali, u jednom trenutku, Maksimović je dohvatio nož i izbo suprugu. Ćerka je pokušala da zaštiti majku, udarala je oca klompom, međutim, nije uspela u tome.

24sedam/Goran Sivački/Facebook
Mile Maksimović zavio porodicu u crno

Nož joj je zario u srce, grudi i bradu. Izdahnula je na licu mesta, a kada je stigla policijska patrola, u kući je zatekla Maksimovića koji je još u ruci držao krvavi nož. Kad su mu rekli da baci oružje, pred njima je jednim potezom sebi pokušao da prereže vrat.

Nije uspeo u tome, pa je smešten u bolnicu, a ispred njegove bolničke sobe sve vreme je bila policija. Nakon oporavka, odatle je prebačen u zatvor na Klisi pod optužbom da je počinio teško ubistvo, za šta je propisana zatvorska kazna i do 40 godina. Tu je, po drugi put, pokušao da se ubije, i to - kašikom. Najverovatnije ju je progutao, ali ne isključuje se ni mogućnost da je pokušao da se samopovredi escajgom.

Crna statistika

Savet Evrope navodi da je u Srbiji stopa samoubistva u zatvorima 6,4 na 10.000 zatvorenika. To je ispod evropskog proseka koji je 7,7 odsto.

Treći put je uspeo. Dok su njegovi cimeri spavali, on se ubio u kupatilu sobe.

Maksimovićev brat Laza za 24sedam kaže da je bilo samo pitanje dana kada će uspeti da se ubije.

- Namerio je da se ubije i niko nije mogao od toga da ga odgovori. Ko jednom pokuša sebi da oduzme život, taj će ići do kraja, sve dok ne uspe - objašnjavao je brat Laza. 

Printskrin/facebook
Mile Maksimović

Brat naglašava da je Mile zapao u teško stanje zbog bračnih problema sa pokojnom Ivanom. Svi su mu, navodi, govorili da se razvede ako sa ženom ne može da nađe zajednički jezik.

- Hiljadu puta sam mu rekao da prekine taj brak, koji i nije bio kako treba. Nekoliko puta su se razilazili i sastavljali, onda opet svađe, problemi... Kap je prelila času zbog para, i to zbog potrošenih 20.000 evra, a Mile je smatrao da ih je Ivana suludo proćerdala - priča Maksimović.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike