"Kuća je potpuno demolirana": Miljković reagovao na fotografije iz Ritopeka

03.11.2023

16:10

0

Autor: Mi. S.

Prikazane su fotografije spoljašnjosti kuće, prizemlja u kom su stepenice koje vode na sprat i prostorije pored one u kojoj je i polica

"Kuća je potpuno demolirana": Miljković reagovao na fotografije iz Ritopeka
Veljko Belivuk i Marko Miljković i kuća u Ritopeku - Copyright MUP/Estock

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za sedam ubistava, silovanje, otmice, trgovinu drogom i oružjem danas je nastavljeno u Specijalnom sudu u Beogradu čitanjem pisanih dokaza i fotografija, među kojima su i one snimljene tokom pretresa kuće strave u Ritopeku, u kojoj su prema optužnici ubijene sve žrtve.

Za reč se odmah javio optuženi Marko Miljković.

- Vidite kako na ovim slikama izgleda kuća, a na onim kasnije nema ni pločica, ni parketa, ni tuš kabine, potpuno je demolirana - rekao je Miljković.

Kuća u Ritopeku, podsetimo, bila je u vlasništvu optuženog Vlada Draganića a tajna prostorija iza polica, pronađeno je naknadno tokom drugog pretresa. Prikazane su fotografije spoljašnjosti kuće, prizemlja u kom su stepenice koje vode na sprat, kao i prostorije pored one u kojoj je i polica.

Kao dokaz izvedene su i fotografije sa pretresa stana u Živka Davidovića, u kom je Draganić živeo. Na slikama su prikazane uredno složene novčanice u evrima u fiokama od po 50 i 100 i 200 evra, zatim brojni mobilni telefoni, ključevi od automobila, kao pištolj sa municijom. Inače, u istoj zgradi stanovao je i Belivuk. Prikazan je pretres automobila "reno senik" u kom su zatečena dva para patika, papuče, labelo, septolete za grlo.

MUP
Pronađen njegov DNK: Milan Ljepoja

Potom je sudsko veće kao dokaz izvelo zapisnik o veštačenju u kom su stručnjaci potvrdili da je u tajanoj prostoriji kuće u Ritopeku pronađen DNK Pink Pantera Milana Ljepoje, koji je prema navodima optužnice u kući strave ubijen 9. decembra 2020. Kao dokaz je izveden i sadržaj mobilnog telefona, sa listinzima poziva.

- Tu imam prepiske, hteo bih da ih komentarišem, ali nema imena samo brojevi, ovo je nebitan broj, hoću viber, vats ap, telegram, da se vidi s kim sam sve komunicirao, imam prepiske koje se ovde ne pominju, ali to ču da kaćem kada izađe. Ja nisam video ovde kokontakte, nisam ih imao puno, možda 100 - rekao je optuženi Vladimir Grek koji je u pritvoru od 4. februara 2021.

Pošto je insistirao da se prikaže imenik koji bi, kako je rekao, dokazao da je komunicirao sa ljudima iz policije imenik je otvoren ali se videlo da u njemu stoji "Luka, Sale Keramika, Miloš Lukić, Laza Požarevac, Zoran Zubar, Bojan".

- Ako je optuženi spreman da otključa svoje telefone i da se sve prikaže, mi se slažemo. Ni jedan od optuženih nije dao šifru za otključavanje telefona kako bi se pregledali svi sadržaji, mi smo saglasni - rekao je tužilac Saša Ivanić i pojasnio da se vidi samo ono što su forenzičari uspeli sami da "izvuku" iz mobilnih telefona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike