"Hoćete snimke? 'Ajmo redom!": Marko Miljković insistira da se pregleda 700 GB materijala sa harda Belivukove prijateljice Mire Poštarke

03.11.2023

17:41

0

Autor: Mi. S.

Mirjana Ranisavljević se pominjala kao devojka bliska Veljku Belivuku a svedok saradnik nazvao je Mirom Poštarkom

"Hoćete snimke? 'Ajmo redom!": Marko Miljković insistira da se pregleda 700 GB materijala sa harda Belivukove prijateljice Mire Poštarke
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright 24sedam/E-Stock Miloš Rafailović

U sudnici Specijalnog suda, na zahtev Marka Miljkovića, trebalo je da budu otvoreni telefoni izvesne Mirjane Ranisavljević, međutim to će ipak biti učinjeno naknadno. Na pitanje sudije zašto je bitno da se gleda materijal koji traje satima i šta se njime dokazuje, tužilac Saša Ivanić je naveo da je u tom telefonu pronađena slika obezglavljenog tela.

Sudija: Imate osmeh na licu, pa sa tim osmehom kažite da li tražite da se pregleda svih 700 gigabajta materijala? To će trajati satima.

Miljković: Znam, ja sam to gledao dva dana. Hoćete snimke, nešto zanimljivije da kažem? 'Ajmo redom da gledamo.

Sudija: Tužioče, tražimo da odredite gde se tačno nalaze dokazi, a onda ćemo odlučiti o predlogu odbrene da se pregleda svih 700 gigabajta. Međutim, posle odluke sudije da se o svemu odluči naknadno, opet se javio MIljković.

- Postoje tu dva ili tri snimka koji su nama bitni, da se čuje ko su ljudi koje mi pominjemo, zašto sada tužilac neće da gledamo i slušamo sve- rekao je MIljković i izdiktirao strane na kojima se nalazi slika obezglavljenog tela i snimci o kojima je govorio.

Mini mobilni telefon u Miljkovićevoj ćeliji

Kao dokaz na suđenju izveden je i dokument o forenzičkom pregledu mini mobilnog telefona L8 mini koji je pronađen u pritvorskoj ćeliji Marka Miljkovića u aprilu 2021. godine. Analizi telefona, kako se videlo u dokumentu, prisustvovali su u MUP-u 14. aprila 2021. Miljković i izvesni Nikola Z.

U pritvorskoj jedinici u ćeliji je pronađen mini telefon, vezan gumicom za USB. Stražari su navodno telefon pronašli skriven u flašama napunjenim solju, koje pritvorenici koriste kao tegove. Flaše sa peskom odnete su na skener i tada je otkriveno da je u njima mobilni, izuzteno malih dimenzija. Iako se posumnjalo odmah da je telefon Miljkovićev, on je tvrdio da nije njegov i da su mu ga stražari podmetnuli. Međutim, kada je obavljen forenzički pregled, otkriveno je da je telefon korišćen samo nekoliko sati pre nego što je urađen vanredni pretres i da je s njega više puta pozivan advokat koji je tada branio Miljkovića.

Mirjana Ranisavljević se, da podsetimo, ranije pominjala kao devojka bliska Veljku Belivuku i navodno je posle hapšenja kriminalne grupe odmah pristala da otvori svoje mobilne telefone istražiteljima i da im celokupan sadržaj.

Sudija je,međutim, odlučila da se sadržaji sa njenog telefona pregledaju naknadno. Inače, nju je u svom iskazu pominjao i svedok saradnik Bojan Hrvatin, koji ju je spominjao kao Belivukovu prijateljicu Miru Poštarku, koja je dolazila na stadion.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike