Zažmurio sam i pucao mu u glavu: Ubica iz Ugrinovaca pričao kako je likvidirao krijumčara migranata (FOTO)

09.11.2023

15:27

0

Mladić detaljno opisao zločin u Ugrinovcima

Zažmurio sam i pucao mu u glavu: Ubica iz Ugrinovaca pričao kako je likvidirao krijumčara migranata (FOTO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo suđenje Bojanu Tataloviću (24) optuženom da je 7. decembra 2022. godine oko 14.30 časova, u Ugrinovcima, hicima iz pištolja usmrtio Dražena Delevića (33) iz Budve.

Na današnjem suđenju okrivljeni je izneo odbranu, saslušan je veštak - psihijatar i svedok, izjasnili su se oštećeni, a odbrana i tužilaštvo su se složili da se ostali dokazi na sledećem suđenju 12. decembra pročitaju, a nakon toga da izlože završne reči, posle kojih će uslediti izricanje prvostepene presude.

Facebook
Optuženi Bojan Tatalović

Tatalović je u odbrani naveo da ubistvo nema veze sa novcem, već sa pretnjama koje je njemu i njegovoj porodici upućivao Dražen D. tog dana, i unazad mesec dana, zbog čega ga se on plašio. Optuženi je ispričao u svojoj odbrani da je za Dražena Delevića nekoliko puta prelazio granicu, kao i da je grupa ubijenog prevozila migrante preko granice, kako je rekao, možda i drogu.

- Pretio je da će mi polomiti ruke i noge, a 7. decembra je došao ispred moje kuće i insistirao da uđem u njegova kola. Odbio sam. Tada sam video da ima nešto u ruci, koju je držao u džepu od trenerke. Zbog toga sam izvadio pištolj, koji mi je ranije dao Dražen, repetirao ga, zatvorio oči i pucao - objasnio je optuženi.

Roditelji žrtve traže milione

Otac i majka ubijenog rekli su da se pridružuju krivičnom gonjenju i da ističu imovinsko-pravni zahtev od po četiri miliona dinara za svakog člana porodice. Odgovarajući na pitanja sudije, majka ubijenog je rekla da je Dražen D. imao suđenje u Crnoj Gori zbog droge, a u Srbiji zbog pljačke menjačnice. 

Odgovarajući na pitanja sudije, rekao da mu je Delević stalno preko telefona i dolazio mu ispred kuće jer nije hteo više da radi za njega. Pored ubijenog, kako tvrdi optuženi, bio je još jedan muškarac čiji je samo nadimak znao. Tužilac je rekao da oni nisu mogli da utvrde identitet tog muškarca “Dake” koji je navodno bio očevidac ubistva.

Danas je svedočila i Nada O. hraniteljka optuženog, koja je za njega rekla da je bio dobar đak, dete za primer i da je malo pre ubistva hteo da prekine kontakt sa Draženom, da bi ih zaštitio, što joj je rekao nakon ubistva Dražena.

Printscreen/Facebook
Budvanin Dražen Delević

Veštak paihijatar Svetislav Mišković kazao je da je optuženi za vreme ubistva bio u stanju povišenog emocionalnog uzbuđenja, straha visokog intenziteta, te da mu je uračunljivost bila bitno smanjena. Prilikom pregleda, kod optuženog je registrovana i anksioznost, dodao je Mišković. Optužnicom se Tataloviću na teret stavljaju krivična dela ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je Tatalović nakon kraće rasprave sa oštećenim Draženu Delevića, koji je BMW X6 došao do kuće gde je okrivljeni živeo kao podstanar, iz neposredne blizine, ispalio pet hitaca iz pištolja u glavu i telo žrtve. Posle zločina Tatalović je pobegao “škodom oktavija”. Nedugo zatim, pozvao je policiju i sačekao da ga uhapse.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike