Ubistvom u Ugrinovcima otkrivena šema šverca migranata: Kikinda bi u "pasata" nagurao njih 12 i za svakog dobio po 200 evra!

12.12.2022

11:44

0

Autor: 24sedam

Šverceri su dobijali između 1.500 i 2.000 evra po prevezenom migrantu, a Dražen Delević ostao je Kikindi dužan pare za više tura

Ubistvom u Ugrinovcima otkrivena šema šverca migranata: Kikinda bi u "pasata" nagurao njih 12 i za svakog dobio po 200 evra!
B. T. zvani Kikinda upucao Dražena Delevića - Copyright Facebook/Dražen Delević

Tri dana uoči prošlonedeljnog zločina u Ugrinovcima, kada je B. T. zvani Kikinda ispred kuće u kojoj je živeo kao podstanar sa pet hitaca likvidirao Crnogorca Dražena Delevića, njih dvojica su se intenzivno družili, u obližnjoj prodavnici kupovali su namirnice i alkohol, a sve je puklo kad je Delević kobnog prepodneva parkirao džip u Ulici Vlade Obradovića Kamenog, vičući na Kikindu: "Kome ti pretiš"?

B. T.  je tada pucao u Dražena Delevića, a zatim seo u svoj automobil u pobegao put Dobanovaca, odakle je pozvao policiju i priznao zločin.

U svom iskazu policiji, rekao je da je pucao u Delevića jer mu je ovaj ostao dužan grdne pare iz posla sa švercom migranata, a zatim je policiji otkrio šemu kako funkiconiše ilegalni prevoz izbeglica.u

B. T. je u ovom ilegalnom poslu radio za Delevića i za veliki novac prevozio je migrante do granice sa Mađarskom. Šverceri su dobijali između 1.500 i 2.000 evra po prevezenom migrantu.

- Sumnja se da su ubijeni Delević, kao jedan od glavnih u poslu, i osumnjičeni Kikinda zapravo bili deo jedne veoma ozbiljne kriminalne organizacije koja je prevozila migrante u Evropsku uniju. Šema je funkcionisala tako što bi migranti dolazili do bugarske granice, prelazili bi u Srbiju pešaka, a zatim bi ih B. T. pretežno svojim "pasatom" vozio do granice sa Mađarskom - navodi izvor Kurira.

Migranti bi nakon što ih Kikinda ostavi u blizini Horgoša, peške prelazili u Mađarsku, gde bi ih čekali drugi krijumčari, njihovi saradnici, koji bi ih prevozili dalje, uglavnom do Austrije. Kikinda je u početku lepo zarađivao, i cela ta priča mu se dopala, jer je video da je sve profesionalno organizovano i da ne postoji bojazan da bude uhapšen za krivično delo. Međutim, ubrzo su počeli problemi, jer ga Delević nije redovno isplaćivao.

- Migranti bi ovu turu plaćali od 1.500 do 2.000 evra, a B. T. bi od toga dobijao 200 evra po migrantu. Kikinda je znao da u "pasat" nagura po 12, 13 migranata.

Ubijeni Crnogorac je, navodno, je bio glavni za šverc ljudi na tlu Srbije, a formirao je ekipu koja je neumorno radila za njega, dok je on, kako se sumnja, radio za jednog svog rođaka iz Crne Gore koji je, kako se priča, blizak škaljarskom klanu. Sumnja se da je taj čovek Deleviću dao pare da vrati dug B. T., ali da ga on nije isplatio jer je novac zadržao za sebe.

Ubijenom Draženu Deleviću u Bijelom Polju se sudilo zbog šverca 215 kilograma marihuane, a u Srbiji je bio osuđen zbog pljačke menjačnice i trebalo je da ide na izdržavanje kazne.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike