Oslobođen Brajan Volš: Suprug ubijene Ane neće odgovarati u jednom od tri postupka

09.11.2023

09:54

0

Od ukradenog novca kupio je "maserati" za 120.000 dolara i poklonio ga supruzi za Dan zaljubljenih

Oslobođen Brajan Volš: Suprug ubijene Ane neće odgovarati u jednom od tri postupka
Brajan Volš - Copyright Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Jedan od tri sudska postupka protiv Brajana Volša, osumnjičenog za ubistvo supruge, Beograđanke Ane Volš, sa kojom ima trojicu sinova, odbačen je ove nedelje.

Volšu je trebalo da se sudi na ostavinskom sudu u Plimutu u Masačusetsu zbog sumnje da je uništio očev testament i ukrao stotine hiljada dolara iz nasledstva. Slučaj je, međutim, odbačen u ponedeljak, i to na zahtev obe strane.

Volšovi rođaci, koji su pokrenuli tužbu u decembru 2018, ne žele da troše još novca na suđenje, jer čak i ako pobede, ne misle da će moći da povrate novac.

Ocu oteo milion dolara

Brajan je bio optužen da je uništio testament pokojnog oca dr Tomasa Volša, u kojem ga je isključio iz nasledstva, kao i da je prodao njegove umetničke slike, tepihe, nakit i automobil. Sudski spisi pokazuju da je Brajan odugovlačio suđenje gotovo pet godina.

- Biće beskorisno rasipanje imovine za plaćanje sudskih taksa na suđenju. Čak i ako budu uspešni u procesu, to će ih samo koštati, a neće rezultirati povraćajem sredstava koja je uzeo Brajan Volš - navodi se u zahtevu za odbacivanje ostavinskog predmeta.

Brajan je ukrao blizu milion dolara, antikvitete, kao i skupocene slike Salvadora Dalija. Od ukradenog novca kupio je "maserati" za 120.000 dolara i poklonio ga ženi za Dan zaljubljenih.

Američki mediji, pozivajući se na sudske spise, pišu da je Brajan Volš bio u potpuno poremećenim odnosima sa ocem, uglednim neurohirurgom Tomasom Volšom, koji je preminuo 2018. Otac je Brajana pre smrti izbacio iz testamenta i sve ostavio rođaku. Nakon što je pokraden, doktor Tomas Volš morao je da nastavi da radi, umesto da uživa u penziji, a preminuo je u Indiji.

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Ana Ljubicic
Ana Volš za volanom

U međuvremenu, slučaj ubistva protiv Volša je odložen prošle nedelje i pomeren za januar 2024. godine dok se čekaju rezultati DNK analize iz nezavisne laboratorije. Policija je pronašla testeru za metal u kontejneru, zajedno sa nekim Aninim ličnim stvarima, što je deo spiska dokaza.

Anino telo još nije pronađeno, što predstavlja tešku bitku za tužilaštvo, koje mora da se osloni na posredne dokaze da bi dobilo slučaj. Sud je, takođe, svu njegovu imovinu zaplenio letos.

Brajan od početka procesa tvrdi da je nevin, dok je njegova advokatica Trejsi Majner dala samo nekoliko komentara, rekavši da će probati da slučaj dobije u sudnici, a ne u medijima.

Prevare na eBayu

Treća pravna stvar koja visi nad glavom Brajana Volša je federalni slučaj umetničke prevare, gde je osuđen za prodaju lažnih slika Endija Vorhola na eBayu. Zbog toga je bio je u kućnom pritvoru kada je Ana nestala u novogodišnjoj noći.

Bio je zatvoren u njihovom domu u Kohasetu u Masačusetsu, dok je verovao da ga njegova žena, izvršna direktorka za nekretnine koja radi u Vašingtonu, vara sa muškarcem.

Kućni pritvor, zajedno sa Brajanovom taktikom odugovlačenja, odlagao je slučaj, za koji su tužioci tvrdili da je zategao Brajanov i Anin brak. Tužioci tvrde da je Brajan pretukao ženu 1. januara, raskomadao njeno telo i rešio ga se.

Pre toga je, po nagovoru majke Dajane, navodno unajmio privatnog detektiva da prati Anu u Vašingtonu, i pretraživao na Guglu stvari o razvodu. To je dovelo do još jednog uznemirujućeg otkrića. Pretraživao je i na Guglu kako da se reši tela, kao i da li može da bude optužen ako nema leša.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike