Počelo, pa odloženo suđenje Brajanu Volšu: Sudije nisu dobile analize veštačenja, evo gde je zastoj

02.11.2023

15:33

0

Autor: 24sedam

Sud još čeka analize iz nezavisne laboratorije koje će doći za dve nedelje

Počelo, pa odloženo suđenje Brajanu Volšu: Sudije nisu dobile analize veštačenja, evo gde je zastoj
Brajan i Ana Volš - Copyright Greg Derr/The Patriot Ledger via AP/Instagram

Suđenje Brajanu Volšu (48), optuženom za ubistvo supruge Beograđanke Ane (39) odloženo je danas jer nisu stigli rezultati veštačenja iz nezavisne laboratorije, prenosi "Boston 25 news".

Za danas je bilo zakazanopregledanje veštačenja nezavisne komisije veštaka, ali do toga nije došlo.

- I dalje čekamo analizu DNK iz nezavisne laboratorije i očekuje se da ćemo te rezultate imati za otprilike dve nedelje. Obe strane se zalažu za nastavak zajedničkog podneska - navodi se u sudskoj odluci uz napomenu da je novo suđenje zakazano zab 23. januar 2024. 

Tužilac je rekao da su advokati obe strane nedavno imali konferencijski razgovor sa privatnom laboratorijom "Bode", kojoj je država poslala desetak uzoraka. Za jedan broj tih uzoraka rečeno je da je "ograničen kvalitet", a testiranje je zaustavljeno. Očekuje se da će ekspert za odbranu posetiti laboratoriju radi pregleda.

Nestanak Ane Volš prijavio je njen poslodavac iz Vašingtona, pošto se posle novogodišnjih praznika nije vratila na posao, a suprug mu je rekao da je otputovala u noći između 1. i 2. januara. Policija ga je uhapsila 8. januara, zbog ometanja istrage, odnosno oprečnih izjava koje je davao o tome kada i kako je njegova supruga otišla te noći, kao i gde se on kretao u danima posle nestanka Ane Volš.

- Policija i tužilaštvo su potom rekonstuisali Anine poslednje sate života i ubrzo je postalo jasno da ona nije izašla iz kuće. Signal njenog mobilnog telefona poslednji put je bio u blizini kuće. S druge strane, Volš koji je u to vreme bio u kućnom pritvoru zbog prevare sa vrednim slikama, tvrdio je da je vodio decu u školu, a kamere su ga snimile kako za gotovinu kupuje veliku količinu sredstava za čišćenje, krpe i kofere - podsetili su mediji.

Policija je potom u kući, u podrumu pronašla tragove Anine krvi, a na deponijama na kojima je snimljen njen suprug, delove njenih ličnih stvari, ali i testeru na kojoj je bilo njenih tragova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike