Decu nam je pobio i klao pse u selu: Razočarane porodice ubijenih u Mladenovcu zbog kazne Blažiću

25.10.2023

09:25

0

Roditelji ubijenih u masakru kod Mladenovca razočarni jer Uroš Blažić neće dobiti doživotnu kaznu

Decu nam je pobio i klao pse u selu: Razočarane porodice ubijenih u Mladenovcu zbog kazne Blažiću
Copyright Printskrin/facebook

Smederevsko Više tužilaštvo podiglo 18. oktobra u 10 sati optužnicu protiv Uroša Blažića zbog sumnje da je 4. maja u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet, a ranio 12 osoba. Optužnicom se tereti za teško ubistvo zašta je zaprećena kazna zatvora do 20 godina, a po mišljenju nekih advokata, kazna može biti smanjena i na 15.

Roditelji i porodice ubijenih razočarani su zaprećenom kaznom jer su se nadali doživotnoj.

- Rečeno je da uz dobro vladanje može i samo 15 godina da odleži. Kakva je to poruka društvu - pita Miša Todorović, otac ubijenog Dalibora.

Blažić u vreme izvršenja zločina nije napunio 21 godinu i bio je mlađi punoletnik, zbog čega po Krivičnom zakoniku, nije moguće da mu se izrekne kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu od 20 godina. Tužilaštvo je i predložilo sudu ovu kaznu.

- Očekivao sam da će biti kazna doživotnog zatvora, mada je i to malo za masakr. Ceo život će tolike porodice biti zavijene u crno, a on ne pokazuje ni zrno pokajanja. Njemu je isto kao što je ubijao pse po selu sa ocem, tako je i našu decu pobio. Zakon je takav da može dobiti samo 20 godina. Bili mi zadovoljni ili ne, tako će biti - kaže Todorović.

Otac ubijenih Milana i Kristine Panić, Saša, kaže da nije verovao da će Blažića braniti advokat iz okoline Mladenovca nakon počinjenog masakra.

- Ne mogu da verujem da postoje takvi ljudi koji će braniti njega. Otišao sam u kancelariju advokata koji njega brani, da se uverim da je to tačno. Njegova sekretarica mi je to potvrdila i zaplakala je. Zahvalio sam joj se na informaciji, izašao iz kancelarije, a ona je ostala u suzama - priča Panić.

Nem od bola, kaže, da ga je jako zabolelo kada je čuo da će Blažić dobiti samo 20 godina zatvora.

- A koliko sam razumeo, to nije "kazna", već period za koji on treba da se popravi. Adekvatna kazna je samo doživotna i tome sam se iskreno i nadao. Ova kazna za mene nije dovoljna - rekao je Saša Panić gostujući na Happy TV.

Više tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu punu jezivih detalja o masovnom ubici, napisanu na 210 strana, obuhvaćen je i otac U. B, kao i njegova dva rođaka - ujak i brat od ujaka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike