Blokirana imovina ocu masovnog ubice: Radiša Blažić plaća odštetu porodicama žrtava

18.10.2023

15:28

0

Autor: 24sedam

Sud ocu masovnog ubice zabranio raspolaganje imovinom

Blokirana imovina ocu masovnog ubice: Radiša Blažić plaća odštetu porodicama žrtava
Copyright printscreen/MUP

Viši sud u Smederevu blokirao je imovinu Radiši Blažiću, ocu masovnog ubice koji je 4. maja počinio masakr u selima Dubona i Malo Orašje.

Sudskim rešenjem od prošle nedelje određena je privremena mera i zabranjeno raspolaganje, odnosno opterećenje pokretnih stvari u svojini Blažića, a 11. oktobra postupajući javni izvršitelj izvršio je popis pokretnih stvari u porodičnoj kući u selu Dubona kod Mladenovca.

Printscreen/RTS
Privođenje Uroša Blažića

Danas optuženom Radiši Blažiću zabranjeno je raspolaganje i opterećenje popisanih pokretnih stvari, a sve u cilju obezbeđenja naplate naknade štete oštećenoj porodici.

Radiša Blažić danas je optužen sa sinom Urošem i na teret mu se stavlja da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 1, 2. i 3 Krivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim delom Teško delo protiv opšte sigurnosti iz čl. 288. stav 2. u vezi čl. 278 . stav 1. Krivičnog zakonika.

- Istragom je utvrđeno da je okrivljeni Radiša Blažić u kući u kojoj je živeo neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to pištolj, revolver, 241 komada metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite delove za oružje - navodi tužilaštvo i dodaje:

- Pored ovog, istom se stava na teret da je neovlašćeno nabavio veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava, između ostalog i automatsku pušku sa mehanički uklonjenim fabričkim brojem proizvođača "Zastava", model "M70 AB2", pištolj marke "Tokarev TT-33", kao i municiju za navedeno vatreno oružje, jednu ručnu bombu M 52, jednu ručnu bombu M 75 i jednu kumulativnu ručnu bombu M79, a potom je istu nakon kupovine kuće koja se nalazi u Šepšinu, tamo preneo i držao neobezbeđene na tavanu kuće, omogućivši tako svom sinu okrivljenom Urošu Blažić, kome je navedenu kuću dao na korišćenje, da dođe u posed ovog naoružanja i da ga koristi, vežbajući pucanje iz označene automatske puške i pištolja u podrumu kuće u džak peska, a koju automatsku pušku, pištolj i municiju je potom koristio dana 4. maja 2023. godine prilikom lišavanja života devet osoba.

Tužilaštvo je za oca tražilo kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, kao jedinstvenu maksimalnu kaznu za oba krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike