Neverovatno! Pokušaj ubistva Zvicera bez epiloga, plaćenicima nema ko da sudi u Ukrajini!

24.10.2023

15:52

0

Autor: Mi. S.

Odbačen postupak protiv srpskih i crnogorskih državljana koji su pokušali da ubiju Radoja Zvicera u Kijevu

Neverovatno! Pokušaj ubistva Zvicera bez epiloga, plaćenicima nema ko da sudi u Ukrajini!
Radoje Zvicer - Copyright Foto: Youtube/Ukrajinska policija

Apelacioni sud u Kijevu u Ukrajini doneo je rešenje o odbacivanju postupka protiv srpskih i crnogorskih državljana koji su učestvovali u atentatu na vođu "kavačkog klana" Radoje Zvicera, 26. maja 2020. u tom gradu!

Prema navodima ukrajinskih medija, kriminalna grupa koja je navodno po nalogu "škaljarskog klana" pokušala da likvidira "kavčanina", sada se opet našla na meti lokalnih medija gde izveštavaju da i dalje optužnica protiv njih nije formirana.

- Kijevski apelacioni sud poslao je u Podilsku palatu Temide materijale krivičnog postupka po optužbi četvorice ubica sa Balkana koji se terete za krivična dela neovlašćeni promet oružja na teritoriji naše zemlje i pokušaja ubistva Radoje Zvicera u centru prestonice -navode ukrajinski mediji i dodaju da za sada nema ko da sudi ovaj predmet.

Kako su dalje naveli, razlog zbog kog je Apelacioni sud odbio podnesak po njima je opravdan. Sve sudije krivičnog veća najpoznatijeg suda Ukrajine već su učestvovale u razmatranju ovog postupka, i samim tim ne mogu više da učestvuju u krivičnom predmetu, navode mediji.

Pečerski okružni sud grada Kijeva nema mogućnost da formira sastavni sud za razmatranje ovog slučaja. Pa se za sada još ne zna da li neki drugi sud može da preuzme predmet protiv okrivljenih za atentat na Radoje Zvicera. Ovakvu odluku 12. oktobra doneto je veće koje su činili predsedavajući sudija Vasil Polozenko i sudije koje su učestvovale - Andrii Driga i Olena Sitailo.

Zvicer nakon ranjavanja u Kijevu/detective-info.com.ua
Radoje Zvicer

Prema njihovim navodima, u ovom predemtu oštećeni su Radoje i njegova supruga Tamara Zvicer koja ga je spasila sigurne smrti. Optužnica protiv Srba Milana Brankovića i Petra Jovanovića, kao i crnogorskih državljana Emila Tuzovića i Stefana Đukića upućena je Pečerskom okružnom sudu u proleće 2021. godine i još je u fazi pripremnog razmatranja.

- Osumnjičeni i dalje se nalaze u ukrajinskom pritvoru, a Emil Tuzović biće izručen Crnoj Gori zbog drugog krivičnog dela u njegovoj zemlji - navode oni.

MUP
Tamara i Radoje Zvicer

Atentat na Zvicera organizovan je 26. maja 2020. godine u jednom elitnom naselju u Kijevu dok je džogirao ispred zgrade. Rafalnom paljbom Zvicer je pogođen sa pet metaka, a sigurne smrti spasila ga je supruga Tamara koja je pucala u pravcu napadača.

Osumnjičeni su se potom dali u beg, a napravili su i niz grešaka tokom bekstva. Prilikom paljenja "smarta" kojim su se prevozili sa mesta zločina umalo se nisu zapalili, a kasnije su uhapšeni u blizini Odese kada su pokušali da pobegnu. Kod Srba i Crnogoraca nađeno je oružje, telefoni i pasoši.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike