Lovce na Zvicerovu glavu u Kijevu hicima rasterala njegova žena Tamara: Napadači uhapšeni, pa amnestirani i sada se bore za Ukrajinu!

25.05.2022

13:49

0

Radoje Zvicer navodno se krije na Kosovu i Metohiji

Lovce na Zvicerovu glavu u Kijevu hicima rasterala njegova žena Tamara: Napadači uhapšeni, pa amnestirani i sada se bore za Ukrajinu!
MUP - Copyright Tamara i Radoje Zvicer/MUP/Printscreen/

Radoja Zvicera, navodnog vođu "kavačkog klana", pre tačno dve godine, pokušali su da ubiju u Kijevu u Ukrajini. Život mu je tada spasla supruga Tamara koja je izvukla pištolj i zapucala na napadače. Dva Srbina i dvojica crnogorskih državljana uhapšena su zbog sumnje da su 23. maja 2020., ispred zgrade u kojoj je Zvicer živeo sa porodicom u Kijevu, ispalila rafal na njega.

Kobnog dana Zvicer je džogirao u elitnom delu Kijeva gde je živeo sa porodicom. U jednom trenutku prišli su mu napadači i ispalili sedam hitaca u njega, ali ih je Tamara Zvicer oterala jer je zapucala u njihovom pravcu i spasla mužu život.

Posle nekoliko meseci vođa "kavčana" oporavio se i otputovao u rodni Kotor, gde je već u januaru prošle godine ugostio Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za koje se sumnja da su radili kao ispostava "kavačkog klana" u Beogradu. Belivuk i Miljković uhapšeni su samo mesec dana posle  toga sa svojom kriminalnom organizacijom za najmonstruoznija dela. Zviceru su od tada gubi svaki trag i nalazi se na Interpolovoj poternici.

Za Radojem Zvicerom raspisana je međunarodfna poternica i odmah se spekulisalo da su neki moćnici iz Crne Gore pomogli mu da pobegne u Ameriku, Međutim, prema saznanjima 24sedam, on se navodno krije na Kosovu i Metohiji.

Za pokušaj likvidacije, da podsetimo, optuženi su Petar Jovanović i Milan Branković iz Srbije, kao i Stefan Đukić i Emil Tuzović iz Crne Gore. Ova grupa, kako se spekulisalo u medijima, bliska je "škaljarskom klanu" i za ovaj zadatak trebao je da dobiju pola miliona evra. Oni su uhapšeni samo nekoliko sati u Odesi i od tada su do početka najnovijih sukoba u Ukrajini bili u zatvoru..

Amnestirani. pa poslati u rat

U međuvremenu, izbio je rat u Ukrajini, pa je jasno da od isptivanja Radoja i Tamare Zvicer nema ništa. Zbog pokušaja ubistva uhapšeni su Petar Jovanović, poznatiji kao Peca Pitbul, Stefan Đukić, Emil Tuzović i Milan Branković, koji se dovode u vezu sa "škaljarskim klanom". Oni su sada amenstirani i morali su da daju zakletvu da će se boriti za Ukrajinu protiv Rusa.

AP Photo/Marienko Andrew/Efrem Lukatsky Profimedia detective-info.com.ua
 

Egzekutorima je ulazak i kretanje kroz Ukrajinu obezbedio bivši poslanik Jevgen Dejdej. Među pomagačima "škaljaraca" bila su i dvojica ukrajinskih policajaca. Nespretne Zvicerove atentaore snimile su kamere i tada su u ukrajinskim medijima okarakterisani kao "smotani plaćenici".

Posle neuspele egzekucije Zvicera napadači su automobilima "smart" pobegli. Namera im je bila da zapale vozilo i pređu u drugi automobil, kojim će nastaviti bekstvo. Tada su, međutim, prilikom paljenja vozila zapalili i sebe, a sigurnosne kamere su snimile tu scenu.

Okružni sud u Kijevu naložio je, sredinom januara ove godine, da se ponovo saslušaju Radoje Zvicer i njegova supruga Tamara zbog pokušaja atentata na njega u elitnom delu glavnog grada  Ukrajine. Budući na to da je vođa "kavačkog klana" u bekstvu od marta prošle godine, vrlo je upitno kako će ga ponovo ispitati, a za njim su poternice raspisale i Srbija i Crna Gora.

U Crnoj Gori podignuta je optužnica protiv Zvicera, ali i Slobodana Kašćelana koji takođe slovi za jednog od vođa "kavčana". Protiv Zvicera, Kašćelana, Igora Božovića i drugih članova "kavačkog klana" podignuta je u Crnoj Gori optužnica zbog stvaranja kriminalne organizacije, teškog ubistva Nikole Stanišića, inače kumčeta pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, ali i zbog distribucije droge i nedozvoljenog držanja oružja.

Naložio ubistvo Milana Ljepoje?

Ukrajinska policija planirala je niz istražnih radnji u vezi s pokušajem ubistva vođe "kavačkog klana". Očekivalo se, kako su preneli ukrajinski mediji, da će istražitelji opet ispitati Tamaru i Radoja Zvicera, jer su direktni učesnici ovog vatrenog obračuna. Pored toga, trebalo bi da se sprovede i set mera za identifikaciju svih umešanih u pucnjavu, kao i nova rekonstrukcija događaja. Planirano je i pregledanje svih video-snimaka iz elitnog dela Kijeva, gde se pucnjava dogodila, kao i ponovna istraga ilegalnog ulaska ubica na teritoriju Ukrajine. Ništa od toga, očigledno, neće biti.

Foto: Youtube/Ukrajinska policija
 

Ubrzo nakon Belivukovog hapšenja otkriveno je da je njegov šef bio Radoje Zvicer. Ispostavilo se da je sam Zvicer naredio neke od likvidacija koje su počinjene u kući strave u Ritopeku, a jedna od njih je i ubistvo "Pink pantera" Milana Ljepoje.

Belivuk je po nalozima Zvicera sklanjao sve one koji su na neki način ugrozili njega lično ili poslove klana. Posle pokušaja ubistva u Ukrajini, Zvicer je dobio informaciju da iza organizacije tog atentata na njega stoji upravo Ljepoja, pa je naredio Belivuku da ga likvidira, što je ovaj i učinio po krvavom receptu klana.

Petar Jovanović, koji je uhapšen u Ukrajini zbog sumnje da je u Kijevu teško ranio Zvicera, osumnjičen je i za ubistvo Kotoranina Marka Vukovića 17. januara 2020. godine na Bežanijskoj kosi. I on je, kao i svi drugi akteri ovog neuspelog atentata, sada amnestiran i bori se na ukrajinskoj strani.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike