OTKRIVAMO! Evo koliko miliona porodice iz "Ribnikara" traže od Kecmanovića

20.10.2023

14:57

1

Na ročištu su predloženi dokazi koji će biti izvedeni tokom postupka, a rešeno je da će postupak biti okončan za najviše tri godine

OTKRIVAMO! Evo koliko miliona porodice iz "Ribnikara" traže od Kecmanovića
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Porodice žrtava iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", koje je 3. maja ubio K. K, traže 2,7 miliona evra od porodice dečaka masovnog ubice, saznaje 24sedam.

Danas je u Palati pravde završeno pripremno ročište za suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, kao i njihovom sinu K. masovnom ubici. Njih je, kao i "Ribnikar", tužilo 27 članova porodica žrtava, koje je 3. maja ubio K. K. Svako od 27 tužilaca traži odštetu po 100.000 evra, što je ukupno 2,7 miliona evra.

Ovim je počeo parnični postupak po prijavi koju su porodice podnele, a u kojoj su istakle imovinsko pravni zahtev zbog pretrpljenog duševnog bola usled smrti bliskog lica, kao i zbog straha.

Na ročištu su predloženi dokazi koji će biti izvedeni tokom postupka, a rešeno je da će postupak biti okončan za najviše tri godine.

Tuženi su dečak ubica (14), njegova majka i otac, kao i škola "Vladislav Ribnikar". Prema ocu su privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine već bile prethodno određene u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

Suđenje je zakazano za 28. i 29. decembar.

Protiv majke dečaka ubice Miljane Kecmanović, inače, podneta je još jedna tužba. Nju su tužila četiri člana porodice jedne od žrtava pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar". Oni su zatražili odštetu u iznosu od oko 300.000 evra.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović 10. oktobra je saopštio da je tužilaštvo sudu podnelo optužnicu protiv Vladimira Kecmanovića, oca dečaka koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara i ranio još šest osoba, kao i protiv njegove majke Miljane, ali i vlasnika streljačkog kluba i instruktora u tom klubu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike