Prvo pojavljivanje familije masovnog ubice u sudnici: Porodice tuže i "Ribnikar", sledi tri godine sudskog pakla

20.10.2023

14:42

1

Porodice žrtava tužile i Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar"

Prvo pojavljivanje familije masovnog ubice u sudnici: Porodice tuže i "Ribnikar", sledi tri godine sudskog pakla
OŠ Vladislav Ribnikar - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Palati pravde danas je završeno pripremno ročište za suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, kao i njihovom sinu K. masovnom ubici iz OŠ "Vladislav Ribnikar". Njih je, kao i "Ribnikar", tužilo 27 članova porodica žrtava, koje je 3. maja ubio K. K.

Ovim je počeo parnični postupak po prijavi koju su porodice podnele, a u kojoj su istakle imovinsko pravni zahtev zbog pretrpljenog duševnog bola usled smrti bliskog lica, kao i zbog straha.

Podignuta optužnica

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović 10. oktobra je saopštio da je tužilaštvo sudu podnelo optužnicu protiv Vladimira K, oca dečaka koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara i ranio još šest osoba, kao i protiv njegove majke Miljane K, vlasnika streljačkog kluba i instruktora u tom klubu.

Na ročištu su predloženi dokazi koji će biti izvedeni tokom postupka, a rešeno je da će postupak biti okončan za najviše tri godine.

Tuženi su dečak ubica (14), njegova majka i otac, kao i škola "Vladislav Ribnikar". Prema ocu su privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine već bile prethodno određene u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

Suđenje je zakazano za 28. i 29. decembar.

Protiv majke dečaka ubice Miljane Kecmanović, inače, podneta je još jedna tužba. Nju su tužila četiri člana porodice jedne od žrtava pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar". Oni su zatražili odštetu u iznosu od oko 300.000 evra.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike