Neverovatni detalji optužnice protiv Kecmanovića: Oružje po torbama, Kosta tri dana držao pištolje, poneo 92 metka

10.10.2023

13:55

0

Ubica u "vladislav Ribnikar" krenuo sa 92 metka

Neverovatni detalji optužnice protiv Kecmanovića: Oružje po torbama, Kosta tri dana držao pištolje, poneo 92 metka
Copyright Facebook

Viši tužilac u Beogradu Nenad Stefanović izneo je detalje iz optužnice protiv Vladimira Kecmanovića, oca dečaka ubice koji je izvršio masakr u Ribnikaru, majke Miljane, kao i protiv direktora i instruktora pucanja u klubu Partizan.

- Koferi sa oružjem su se nalazili u rancu crne boje, od čega je jedan bio sa katancem sa šifrom, a drugi je bio bez katanca. U istrazi je utvrđeno da je okrivljeni držao neobezbeđeno oružje u koferima umesto u sefu pričvršćenom za zid u ormaru u hodniku. Okrivljeni je tako uspeo da obezbedi detetu da dođe do dva pištolja, a prethodno ga je obučavao da puca u streljačkom klubu - rekao je Stefanović.

Kako je dalje naveo tužilac, dečak je u posed oružja došao 1. maja 2023 godine:

- Sin okrivljenog je kako se sumnja došao u posed neadekvatno obezbeđenog oružja 1. maja 2023. godine, kada je napunio šest okvira pištolja "Češka zbrojevka" i "Ruger", sa 92 metka, i stavio ih kod sebe, a trećeg maja ih je prebacio u svoj ranac i poneo sa sobom u školu Vladislav Ribnikar.

Ušavši u prizemlje škole, dečak je pucao u radnika obezbeđenja, zatim je pucao u dve učenice koje su sedele za stolom za dežurstvo, kao u još jednu učenicu koja se nalazila pored klavira. Potom je hodnikom otišao do kabineta istorije u kojem su se na času nalazili nastavnica istorije, student istorije na praksi kao i 23 učenika odeljenja 7/2 u koje je ispalio ukupno 45 projektila. Tu je upucao decu i nastavnicu istorije.

Optužnica je napisana na 267 strana. Tužilaštvo traži kaznu od 12 godina za Vladimira Kecmanovića, za majku Miljanu dve godine i šest meseci, a za predsednika i instruktora streljane po tri godine.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike