Pečat na roditelje masovnog ubice: Prihvaćena optužnica za "Vladislav Ribnikar"

12.10.2023

14:25

0

Optužnica već prosleđena okrivljenima i njihovim advokatima

Pečat na roditelje masovnog ubice: Prihvaćena optužnica za "Vladislav Ribnikar"
Vladimir Kecmanović i Kosta - Copyright Printscreen/Youtube/doctor's office/24sedam

Krivično vanpretesno veće Višeg suda u Beogradu, nakon formalnog ispitivanja, utvrdilo je da je optužnice koja je podignuta protiv Vladimira K. oca dečaka koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i majke Miljane K, propisno sastavljena.

- Nakon formalnog ispitivanja optužnica je poslata okrivljenima i njihovim braniocima - rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

Okrivljeni i branioci mogu u roku od osam dana od kad je prime da podnesu pisani odgovor sudu na optužnicu.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović 10. oktobra je saopštio da je tužilaštvo sudu podnelo optužnicu protiv Vladimira K, oca dečaka koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara i ranio još šest osoba, kao i protiv njegove majke Miljane K, vlasnika streljačkog kluba i instruktora u tom klubu.

Stefanović je istakao da je u optužnici naipisanoj na 267 strana predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku na dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena trogodišnja zatvorska kazna.

Vladimir K. optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno da je sina (13) obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i da oružje nije čuvao kako je to predviđeno zakonom. Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike