Završena obdukcija Dejana iz Klokočevca: Ubijen i zapaljen po nalogu supruge, a ovo su detalji

12.10.2023

19:42

0

Autor: M. Vu.

Policija u Majdnapeku operativnim radom došla je do saznanja da je Dejan Paunović mučki ubijen te večeri 5. avgusta kada se vraćao iz druge smene

Završena obdukcija Dejana iz Klokočevca: Ubijen i zapaljen po nalogu supruge, a ovo su detalji
Dejan Paunović sa suprugom - Copyright Printskrin/facebook

Obdukcija tela Dejana Paunovića, koji je danas ekshumiran u Negotinu, a čiju smrt su izazvala dvojica mladića po nalogu njegove supruge Slađane P., završena je danas. Rezultati obdukcije su pokazali da su na lobanji preminulog vidljivi tragovi preloma, nezvanično saznajemo.

Dejanovo telo je pronađeno 5. avgusta u zapaljenom automobilu. Istražnim radom je utvrđeno da je nesrećni čovek ubijen, a zatim spaljen u svom vozilu. 

Budući da je telo potpuno izgorelo, nije moguće utvrditi da li je smrt možda nastupila uslet prevrtanja terenskog vozila koje se zapalilo nakon što su ga počinioci nasmrt pretukli, jer je tu neophodno uraditi dalje anlaize gde je potrebno ispitivaje putem uzoraka krvi, što je u ovom slučaju nemoguće", kažu u VJT u Negotinu.

Printskrin/facebook
 

Ove zločine su izvršila dvojica muškaraca, od kojih je jedan maloletan, dok je drugi ljubavnik Slađani P. koja je ubistvo isplanirala i obezbedila.

Tužilaštvo: Sve troje pali na poligrafu

Sve troje su uhapšena i pali na poligrafskom ispitivanju na kom su sve priznali. Saslušani su u VJT u Negotinu, i pritvor im je produžen na 30 dana.

S obzirom na to da supruga nije želela da se obavi obdukcija tela njenog supruga danas je obavljena ekshumacija tela pokojnog Dejana Paunovića na seoskom groblju u Klokočevcu, kojoj su pored tužiteljke Tijane Jelenković iz VJT Negotin, prisustvovali i pripadnici MUP-a, Republički sanitarni inspektor, predstavnici Instituta za sudsku medicinu iz Niša kao i radnici preduzeća za dezinfekciju grobnog mesta iz Zaječara i Komunalnog preduzeća iz Majdnapeka.

Printskrin/facebook
 

"Osumnjičeni su saslušani u VJT u Negotinu dok je maloletnik saslušan od strane sudije za predhodni postupak, odnosno, sudija za maloletnike. Po proceduri maloletnik može da se uhapsi ali ne može da mu se odredi zadržavanje kao punoletnom licu. Njega saslušava sudija za maloletnike u prisustvu tužioca i roditelja. U kasnijoj fazi predložićemo da se postupak spoji sa punoletnim licima da bi se sporveo jedninstven postupka, jer imamo istovetne dokaze. Na saslušanju u najvećem delu saslušanja maloletnog lica i izvršioca ubistva su se poklopila, dok organizator Slađana P. za sada negira. Prema Zakonu zaprećena kazna za ovo teško krivično delo je do 20 godina ali i doživotna robija. Maloletna deca za sada se nalaze u Donjem Milanovcu kod roditelja uhapšene supruge Slađane P. dok će se daljom procenom Centra za socijalni rad u Majdanpeku videti kako će teći postupak dalje i da li će postojati uslovi da deca tu i ostanu", kaže Tijana Jelenković VJT Iz Negotina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike